Dulceata-jeleu de menta

 Ce am facut eu aici e mai mult un jeleu decat dulceata,pentru ca nu i-am lasat frunzele ca si dulceata de trandafiri,deci este jeleu si asta pentru ca reteta este dupa bine cunoscuta Martha Stewart
AVEM NEVOIE DE
 1kg menta proaspata
3lamai
2l de apa
2kg de zahar gelifiant
CUM SE PROCEDEAZA
Menta spalata,rupi frunzele,le pui in blender cu un pahar cu apa si mixezi bine,opresti 2-3linguri din piureul obtinut apoi restul il rastorni in vasul pentru dulceata cu fundul gros si procedezi la fel si cu restul frunzelor,la final adaugi in vas restul de apa.tai bucati lamaile si lasi pe foc 20minute


Dupa acest timp,dai vasul deoparte,acoperi cu un prosop de bucatarie si lasi pana a doua zi cand strecori printr-o sita deasa,siropul il pui din nou in vas pe foc,adaugi zaharul,amesteci continuu adunand spuma care se formeaza,lasi pe foc nu mai mult de 5minute,potrivesti de gust sa vezi daca mai e nevoie de zeama de lamaie,adaugi cele doua linguri cu menta oprite de la blender,amesteci apoi fierbinte pui in borcane

 


Sa va fie de folos!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme