Chefir facut cu granule de chefir

Mihaela fata mea,cand au venit cu totii de sarbatori,mi-a adus un borcanel cu granule de chefir sa mi-l pregatesc singura sa nu mai dau bani la magazin.
Granulele de chefir sau Ciuperca Tibetana,sau Ferment Probiotic cum se mai numesc,sunt o combinatie de bacterii si ciuperci,intr-un amestec de proteine,lipide si zaharuri iar aceasta simbioza de substante,formeaza granulele care seamana cu buchetelele de conopida.
Acest chefir,are multe beneficii pentru organism,vi le spun in mare iar amanunte puteti citi pe Google
Stabilizeaza glicemia,reduce colesterolul,furnizeaza multe vitamine si minerale care fortifica organismul,amelioreaza intoleranta la glucoza,protejeaza tractul digestiv,controlul greutatii
CUM SE PROCEDEAZA
Cantaresti un borcan gol de 800 sau mai mic,dupa ce l-ai cantarit,pui cantarul la zero si adaugi in borcan granulele cate ai,o lingura sau doua
Vezi cat cantareste de aceasta data borcanul cu granule,apoi adaugi lapte de zece ori mai mult decat greutatea granulelor
Ex.daca a cantarit 19g,adaugi 190ml lapte,poate fi si 200 dar nu mai mult,amesteci apoi cu o lingura
acoperi borcanul cu un tifon sau un servetel de bucatarie,pui un elastic si lasi borcanul undeva la racoare,nu rece, nici frig,nici frigider,eu am pe balcon un dulap si-l pun acolo pana a doua zi la aceeasi ora
Este important sa nu fie lasat mai mult,pentru ca se acreste peste masura
A doua zi,descoperi borcanul,amesteci cu lingura apoi strecori toata compozitia din borcan odata sau cate putin in mai multe etape,pui o strecuratoare de ceai deasupra pe un castronel,pui 2-3linguri si amesteci pana raman granulele dar atentie sa nu amesteci prea indesat sa nu se distruga
granulele obtinute,pana termini tot,le pui intr-un bol mic,apoi procedezi cu cantarul cum am spus la inceput dar mai spun odata sa fiu inteleasa mai bine,cantaresti borcanul,pui cantarul apoi in zero,adaugi granulele,tii minte cat au cantarit,pui din nou cantarul in zero si adaugi laptele,asta-i tot cu cantarul!
Dupa ce ai strecurat si ai obtinut chefirul,il poti bea imediat sau il acoperi cu o folie,il lasi la frigider si-l bei mai tarziu
Lasat la frigider,vei observa ca se ingoasa de spui ca-i smantana,pentru ca el chiar daca nu mai are granule,continua sa fermenteze
Eu avand treaba,am uitat intr-o zi de el si fiind ca smantana,l-am folosit pe sarmale
Ce fel de lapte se pune??se pune orice fel de lapte proaspat de vaca,oaie capra cine are posibilitate sau cumparat din magazin,inclusiv UHT cu conditia sa fie gras 3,5% daca vreti sa va rezulte un chefir foarte bun,aveti grija cand cumparati din magazin,sa nu fie lapte fara lactoza pentru ca nu face nici o reactie!
Daca ti s-au inmultit granulele,poti pune 2-3linguri intr-un borcan mic,acoperite cu lapte,doar acoperite nu mult lapte,amesteci,infiletezi bine capacul si pui o eticheta cu data cand l-ai pus la congelator,sa nu uiti de el,pentru ca doar 6luni are garantia iar cand vrei sa-l folosesti,scoti borcanul de seara,dimineata cand s-a dezghetat,strecori granulele si folosesti procedeul care l-am scris la inceput iar cand se inmultesc prea multe,mai da la cineva care crezi ca-i place chefirul
De asemenea cand plecati undeva,concediu sau strainatate la copii,folosesti la fel procedeul cu borcanul in congelator.
Asta a fost tot,va recomand cu mult drag pentru ca este foarte bun si sanatos!
Sa va fie de folos si de sanatate!💓💓💓






 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme