Tort cu iaurt si coacaze

 In primul rand un calduros La multi ani,pentru ca suntem in prima zi a Noului an 2024,urmaritorilor mei si nu numai,multa sanatate si sa aveti in viata tot ce va doriti iar eu va multumesc pentru aprecieri sau nu!!💓💓
Cat despre acest tort,asa dupa cum deja v-ati obisnuit,orice reteta gasesc indiferent unde,chiar si dintr-un ziar si mi se pare interesanta,o pregatesc; bine,sa nu credeti ca toate au fost wow,nu....ba din contra destule au ajuns la galeata,asa se intampla cand iti cauti de treaba!!😂😂
AVEM NEVOIE DE
300g iaurt grecesc
300g faina
200g zahar
150ml ulei
1plic praf de copt
100g coacaze rosii(am specificat pentru ca sunt si galbene)
200g ciocolata
100ml smantana lichida
ornamente
CUM SE PROCEDEAZA
Freci bine galbenusurile cu jumatate din zahar,adaugi uleiul cate putin si mixezi pana rezulta o pasta omogena,adaugi apoi iaurtul,faina cernuta cu praful de copt iar dupa omogenizare,amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar
Rastorni apoi in tava cu diametru de 25cm cu hartie de copt,doar jumatate din aluat,deasupra pui coacazele curatate daca e cazul,spalate si bine scurse,acoperi cu restul de aluat apoi la cuptor va sta 40min la 180de grade




Pentru glazura,incalzesti smantana pana la punctul de fierbere,rastorni intr-un bol peste ciocolata rupta,lasi 1min apoi mixezi cu blenderul vertical,torni deasupra peste tort dupa ce s-a copt si decorezi cu diferite forme
apoi tai si servesti!
Eu nu am impartit in mod egal aluatul dar nu a ramas nemancat,foarte bun a fost!
Sa va fie de folos!



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme