Cheesecake cu crema de fistic
Am ramas in urma cu cateva retete si sper ca sa le public pe toate,incep cu cele cu fistic,retete pe care pur si simplu le ador,daca nu va plac,treceti mai departe,poate gasiti ceva pe placul vostru si cu siguranta gasiti!!
Aceasta reteta,mi-a trimis link-ul fata mea din Italia,stiind ca-mi place mult fisticul si este a unui baiat,nu stiu nationalitatea,pentru ca nu toata lumea care vorbeste engleza,e din Anglia,eu m-am bucurat de reteta,am facut-o,am reusit-o iar gustul e divin ca sa zic asa!
\BLAT
200g biscuiti obisnuiti
1--g unt topit
CREMA
250g Mascarpone
200g pasta de fistic
200ml frisca lichida neindulcita
10g gelatina
100g granule de fistic
TOPING
200ml frisca lichida
3linguri faina de fistic
esenta de fistic
CUM SE PROCEDEAZA
Pui inelul de la forma de copt de 20cm diametru pe un platou,in interior pui biscuitii pasati la blender si amestecati cu untul topit,apoi faci blatul si lasi deopartePentru crema,mixezi branza cu pasta de fisticla final amesteci usor cu frisca batuta tare,gelatina hidratata in prealabil si topita pe bain-mariedupa omogenizare,pui jumatate din crema peste blat,nivelezi,deasupra pui granule de fistic din belsugacoperi cu restul de crema,nivelezi si lasi deopartePentru toping,amesteci frisca si faina de fistic pana devine spumoasa,pui cateva picaturi de esenta de fisticla final pui peste crema,nivelezi si lasi la frigider pana a doua ziScoti de la frigider,cu ajutorul unui cutit subtire,treci de jur imprejur,scoti inelul si ornezi dupa imaginatieTai,pui pe farfurie si servestiPofta buna!Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!