Bors cu legume de vara

Sa va spun cum fac eu acest bors,care pe timp de vara,il fac aproape la doua saptamani,foarte bun,foarte sanatos si mancat rece cu o ceapa,este medicament sigur!😄😄

AVEM NEVOIE DE
1ceapa
1morcov
1dovlecel mic
1felie de telina
1ardei gras
1miez mic de varza verde
1sfecla rosie mica
4-5cartofi
1mana buna cu fasole pastai,optional
1leg.loboda rosie
1leg.frunze de telina
3leg.leustean
1crenguta de cimbru
20ml ulei
3linguri pasta de ardei
1l bors
sare
oua,optional
pentru toate aceste ingrediente,oala de 7l
CUM SE PROCEDEAZA
Mm da,cam multe ingrediente dar  se pot injumatati pentru cine doreste sa faca mai putin.pui doar cate jumatate de ceapa,morcov si restul iar ce ramane le pui intr-o punga la congelator si faci cu ele tot bors daca-ti place asta,sau le poti pune la o supa de legume
Bun,sa trecem la treaba,toate legumele curatate,le pui intr-un castron cu apa rece,verdeturile la fel
Acum in oala cu ulei pe foc pui si calesti ceapa si restul legumelor taiate marunt,mai putin sfecla rosie care o tai doar jumatate
Pentru cine nu suporta calitul legumelor,poti pune direct sa fiarba iar la final cine doreste,pune 2-3linguri cu ulei,mie nu-mi place borsul sa nu se vada stele deasupra in cazul in care nu este cu carne,cum este asta de exemplu!
Ei bine aici trebuie sa va spun ca eu tot ce inseamna radacinoase,le rad fin in orice mancare sau le pun in blenderul special,fac asa,pentru ca am ramas cu traume din copilarie cand e vorba de legume in mancare,taiate!🙈
Amesteci bine totul,si dupa ce s-au inmuiat,adaugi pasta de ardei,4-5cani cu apa(depinde de oala)si 1lingurita cu sare,amesteci si lasi sa fiarba
Dupa ce aproape sunt fierte legumele,adaugi loboda,frunzele de telina si o legatura de leustean taiate marunt,amesteci si lasi sa fiarba in continuare
Pui sa fiarba borsul intr-un vas,ouale daca vrei sa pui le spargi intr-un castronel,eu am avut oua de prepelita si am pus
Cand totul este fiert,adaugi borsul,completezi cu apa si potrivesti de gust,adaugi si crenguta de cimbru iar cand incepe sa fiarba,cu lingura iei fiecare ou si-i dai drumul in bors iar cand se ridica la suprafata,ouale sunt fierte,adaugi acum si leusteanul ramas taiat marunt,sfecla rosie ramasa rasa fin,dai cu lingura prin bors de doua ori apoi opresti focul
Am spus sa treci cu lingura de doua ori ca sa ramana borsul rosu de la sfecla altfel isi pierde culoarea daca mai fierbe
Pofta buna la un bors cu legume rece si cu ceapa!








 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme