Prajitura cu visine si caise

 Cand e sezonul fructelor,foarte des fac astfel de prajituri,folosesc aceeasi reteta doar fructele le schimb,fac asta pentru ca este o prajitura foarte gustoasa,foarte pufoasa si se poate manca chiar si dupa 2-3zile daca mai ramane ceva dar va garantez ca nu,ea tot pufoasa va fi!!
AVEM NEVOIE DE
5oua
1cana cu zahar
1cana cu faina
6linguri ulei
un praf de sare
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
visine curatate de samburi
caise de asemenea
CUM SE PROCEDEAZA
Faci o bezea fina cu creste tari si lucioase din cele 5albusuri batute cu un praf de sare si zahar apoi lasi deoparte
Freci galbenusurile cu ulei adaugat cate putin,adaugi zaharul vanilat si coaja de lamaie,apoi amesteci usor cu albusurile iar dupa omogenizare,tot usor amesteci cu faina cernuta cu praful de copt
Jumatate din cantitatea de visine le incorporezi in aluat
apoi rastorni in tava unsa cu ulei,nivelezi suprafata,deasupra pui restul de visine si caise taiate felii
La cuptor va sta 30-40min la 180de grade sau depinde de cuptor,important este ca in primele 20min sa nu deschizi usa cuptorului,pentru ca in secunda doi,ti s-a lasat prajitura
Dupa ce s-a terminat timpul,deschizi usor usa,incerci prajitura cu un bat de frigaruie si daca iese curat,scoti tava
Dupa ce s-a racit putin tai prajitura,scoti pe farfurie,pudrezi si servesti
Poti taia prajitura direct in tava sau o poti scoate pe un platou apoi taiata
Pofta buna!







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme