Turte cu dovlecei
Mai am astfel de retete aici dar pe masura ce mai imbogatesc reteta,o scriu poate este cineva curios ca s-o pregateasca,noua ne plac foarte mult si saptamanal le pregatesc!AVEM NEVOIE DE
1dovlecel mai mare sau 2mai mici
3oua
200g branza telemea
50ml ulei
300ml iaurt grecesc
4linguri cu varf faina
1/2lingurita praf de copt
1/2lingurita bicarbonat
1ceapa verde
1legatura de marar verde
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron incapator,bati ouale cu ulei cate putin,adaugi apoi dovlecelulu ras mare in prealabil si stors bine,telemeaua rasa si ea mare,iaurtul,praful de copt si bicarbonatul,sare daca mai e nevoie,piper dupa gust,ceapa si mararul taiate marunt iar la final faina si amesteci totul bine
Compozitia nu trebuie sa curga din lingura,de aceea daca e nevoie mai adaugi faina
Dupa omogenizare lasi deoparte 5minute Apoi,cu un polonic pui in tigaia cu ulei incins,presezi putin suprafata,lasi focul mic iar dupa 2-3minute intorciSupa ce se rumenesc pe ambele parti,scoti pe farfurieAceste turte,se servesc simple cu salata,cu sosurile preferate sau cu lamaiePofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!