Pilaful mamei

 Nu este pilaful reteta traditionala,este un pilaf pe care mi-l facea mama special pentru mine copil fiind,pentru ca-mi placea mult pilaful facut la pomeni,era altfel,era cremos si cu un gust fantastic.
Ei bine,cand am ajuns la casa mea,mi-am adus aminte de acest pilaf si am intrebat-o pe mama,l-am facut si da,am nimerit gustul,acum daca cineva este curios,aveti reteta
AVEM NEVOIE DE
6 copanele
2cepe
3morcovi
1cana cu orez
20ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA
1ceapa si2morcovii curatate,spalate,le pui intr-un vas cu apa pe foc,adaugi 1lingurita cu sare si dupa ce morcovii sunt aproape fierti,adaugi copanelele curatate si spalate
Dupa ce au fiert,dai vasul deoparte,scoti copanelele,iar supa o strecori

Prajesti copanelele pe ambele parti apoi le scoti pe farfurie, rastorni uleiul de la prajit in cratita,calesti ceapa taiata marunt si morcovul ras fin,dupa ce s-au rumenit,adaugi orezul,amesteci totul,adaugi 1cana cu supa si lasi sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca,mai adaugi inca 4cani cu supa,lasi din nou sa fiarba iar dupa ce orezul s-a umflat,pui cratita la cuptor la foc moderat
Eu am rasturnat intr-o tavita mica pe care o am,pentru ca orezul sta mai lejer si nu se prinde de fundul cratitei
Din cand in cand scoti vasul si amesteci bine,cand pilaful a scazut putin si este aproape cremos,pui deasupra copanelele,le presezi putin in interior,potrivesti de gust apoi lasi in continuare sa se gateasca,pana scade si este super cremos
Scoti vasul din cuptor,pui pe farfurie si se mananca cu acritura,dar eu am mancat jumatate din tavita pe care o vedeti la 
inceputul postarii,gol fara nimic alceva si aproape fierbinte
 

Pofta buna!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme