Tort Dubai
A fost o perioada cand,nu mai puteai citi pe NET nimic pentru ca,totul era blocat cu Ciocolata Dubai,toate bucataresele mai mult sau mai putin cunoscatoare,au inceput sa faca aceasta ciocolata.
Ei bine,eu nici macar nu am fost curioasa pentru ca de regula nu mananc ciocolata dar intr-o zi,am cumparat revista Good Food si surpriza a fost mare cand am dat peste aceasta reteta si pentru ca am avut ingredientele necesare si pentru ca pe internet nimeni nu mai era cu ciocolata Dubai,m-am pus pe treaba iar rezultatul a fost WOW si atat!!!!AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g biscuiti
100g unt topit
CREMA DE FISTIC
200g crema de fistic
200g taitei din foitaj
esenta de fistic
CREMA DE BRANZA
250g Mascarpone
200g ciocolata alba
200ml frisca lichida
1lingurita extract de vanilie
DECOR
50g fistic granule
50g ciocolata neagra
CUM SE PROCEDEAZA
1 Biscuitii pisati,amestecati cu untul topit,formezi blatul in inelul de la forma de tort de 22cm,pus pe un platou si lasi deoparte
2 Aluatul de foitaj rulat,il tai rondele nu prea late,apoi desfaci rondelele,le tai patratele de 1x1cmle pui in tava pe hartie de copt si la cuptor le lasi pana devin auriiDupa ce s-au racit,le pui intr-un castron,le amesteci cu crema de fistic dar ideal ar fi ca sa topesti putin pe bain marie,pui borcanul intr-un vas mic cu apa pe foc,asta in situatia in care,crema este mai tare,eu am avut borcanul la frigider si chiar tare a fostDupa omogenizare,adaugi esenta de fistic,mai amesteci putin apoi rastorni peste blatul de biscuiti,nivelezi suprafata si lasi deoparte sau la frigider3 Mixezi branza intr-un castron,adaugi extractul de vanilie,ciocolata topita pe bain marie in prealabil si racita putin,dupa omogenizare amesteci usor cu frisca batuta tare apoi rastorni peste crema de fistic,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi4 Topesti ciocolata intr-un bol pe bain marie cu 1lingura de smantana lichida,la final amesteci energic si lasi deoparte
Scoti tortul,scotu cu atentie inelul,pui deasupra granulele de fistic si cu o lingurita pui si ciocolata topitaLa mine doar atat s-a putut pentru ca nu am avut ciocolata mai multa,trebuia pusa intr-un posh si dupa imaginatie,facut linii apoi taiat si servitEste foarte buna la gust si chiar crocanta,cand amesteci crema de fistic cu foitajul copt,atentie sa nu se rupa si la final sa fie o pasta,amesteci repede si tot repede o pui peste blat,altfel nu se mai simte crocant
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!