Placinta cu foi taiate
Pentru ca-mi place mult sa pregatesc cate ceva dulce sau nu pentru familie cand e cate o sarbatoare dar si in zile obisnuite,dar puterile si rabdarea m-au lasat,asa ca,unele retete chiar daca sunt ale mele si vreau sa fac din nou prajitura respectiva,sau gasesc cate o reteta pe Google,le simplific sa-mi vina mai usor sau le interpretez dupa gustul sau forma folosita,mica sau mai mare. Aceasta placinta,este cea mai simpla si cu un gust maxim,am facut-o odata si de atunci,aproape saptamanal o pregatesc!
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de placinta sau jumatate daca tava e mai mica
50g unt
4oua
3linguri ulei
300g iaurt
200g branza rasa semisarata
1ceasca cu lapte,la nevoie
IN PLUS
2oua
2linguri cu ulei
200ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Rulezi foile de placinta si le tai tip taitei,desfaci rulourile le pui intr-un castron si lasi deoparteBati ouale bine adaugand cate putin ulei apoi iaurtul si la final branza,dupa omogenizare daca e prea guroasa compozitia,adaugi putin lapte,aveti grija sa nu fie prea groasa,pentru ca foile,trebuie sa fie cuprinse in totalitate de acest amestec iar la final sa nu va faceti griji ca are prea mult lichid,pentru ca sunt ouale care-si fac treaba!In tava unsa cu unt,faci un pat cu foi taiate,apoi cu polonicul pui de 2-3ori din amestecul de oua pe toata suprafataAcoperi din nou cu foi taiate,din nou amestec de oua si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind amestecul de oua
Intr-un bol bati bine cele doua oua cu ulei tot cate putin,adaugi apoi laptele si dupa omogenizare rastorni usor pe toata suprafata placintei,apoi la cuptor 40min la 180de gradeDupa ce s-a racit sau bu,depinde de gusturi,tai,pui pe farfurie si pofta buna!Are un gust senzational,daca va plac placintele sarate!
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!