Curcan cu paste













Ingrediente:2aripi de curcan,1punga de paste,1borcan de rosii cherry in bulion cu busuioc,condimente pentru pui,50ml.ulei,3catei de usturoi,busuioc verde,sare,piper







Aripile portionate,spalate,se prajesc in ulei dupa care se scot;in uleiul ramas se caleste usturoiul taiat,se adauga rosiile(daca borcanul este mare,doar jumatate),condimentele si carnea;se adauga 1cana cu apa si se lasa la foc mic pana ce carnea este fiarta;in acest timp,pastele se fierb in apa clocotita cu sare 5-7min si se scurg,apoi se adauga la carne;se amesteca cu grija,se mai condimenteaza la nevoie si se adauga busuiocul;se servesc calde sau reci dupa preferinta.
Cam de mult nu am pus poze ce acest fel de mancare dar vin acum pentru ca este aceeasi reteta doar farfuria si anul sunt diferite!
2018
 

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sarmalute cu carne in frunza de vita noua

Am pus prima farfurie pentru ca in acest an 2017,la ziua mea am fost servita de sotul meu cu asemenea farfurie,sarmalutele de mine facute nu va imaginati ca se baga la asa ceva!!👫💋😉😉



           Toata familia e mare fan sarmalute dar eu cel putin, as manca non-stop;de aceea cand apare frunza de vita noua,abia astept sa le pregatesc.                                                                                                                                                                       

















Ingrediente:1kg de carne tocata,1ceapa veche,1leg.de ceapa verde,1cutie de rosii in bulion,3-4rosii bine coapte,100g de orez,50ml ulei,2leg.de marar,2leg.de patrunjel,bete de leustean,frunze de vita,sare,piper









Ceapa veche si verde curatate,taiate marunt se calesc in ulei,se adauga rosiile taiate,condimentele iar dupa ce a scazut sosul,orezul spalat apoi se da deoparte;intr-un vas cu apa clocotita se pun frunzele sa se opareasca 3-4min apoi se scot pe un platou;se amesteca ceapa cu carnea,se toaca marunt verdeata,se adauga ouale se amesteca bine cu mana ,se mai condimenteaza la nevoie apoi se lasa sa se odihneasca 30-45min;se pregateste vasul in care se pun betele de leustean,deasupra frunze,si sarmalutele facute;deasupra se pun tot frunze,1-2linguri de bulion subtiat cu apa,putina sare,eu pun si 1cana cu bors si 2cani cu apa;se da vasul la cuptor la foc mic pentru 1h;se servesc cu smantana.
Am pregatit si o varianta pentru masa de Revelion.
Sau asa

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dovlecei pane







Ingrediente:2dovlecei,1ou,3linguri faina,1catel de usturoi,sare,piper,putin cimbru,ulei pentru prajit



Dovleceii,spalati,taiati in doua pe orizontala,apoi jumatatile in felii subtiri pe verticala,se presara sare si se lasa pe un fund de lemn sa se scurga 15-20min,apoi intre 2servetele de bucatarie se tamponeaza de apa,pentru ca nu se mai lipeste aluatul de ei;intr-un bol,se bate oul cu usturoiul pisat bine,sare,piper,putin cimbru uscat,si faina,rezultand un aluat de clatite putin mai gros;feliile de dovlecel,tamponate cu servetele se dau prin acest aluat apoi se pun la prajit;se scot tot pe servetele pentru a absoarbe surplusul de ulei;se servesc dupa preferinte cu lamaie,mujdei facut cu rosii,otet sau salata de rosii.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Chiftelute cu verdeata


Ne plac foarte mult chftelutele sub orice forma,simple,cu diverse sosuri,cu piure




Ingrediente:1kg de carne tocata,1leg.de ceapa verde,1leg.de usturoi verde,1leg.de marar,1leg.de patrunjel,3oua,sare,piper,cimbru ,1cana faina,ulei pentru prajit,3felii de paine inmuiate in lapte





Ceapa si usturoiul,curatate,spalate,taiate le-am pus in blender pentru a fi maruntite apoi le-am amestecat cu carnea,verdeata tocata marunt,painea stoarsa,ouale batute,condimentele;se amesteca totul bine cu mana apoi se fac chiftelutele,rotunde sau plate,se dau prin faina apoi se pun in ulei foarte incins;se scot pe servetele de bucatarie si se servesc cu piure de cartofi si salata
Suntem in 2016 si am adus ceva imbunatatiri la aceste chiftelute si anume:am pus un amestec de verdeata,mai pe intelesul tuturor,am pus marar si frunze de fenicul de la gradina noastra.
Mararul obisnuit este cel inchis la culoare iar frunzele de fenicul cel mai deschis.
Daca aveti posibilitate,nu ezitati sa adaugati pentru ca sunt extraordinare,au un gust si o aroma deosebita!!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Ficatei in sos provensal



Ingrediente:500g ficatei,1ceasca vin alb,1ceasca suc de rosii,1lingura de ierburi provensale (din comert),1ardei iute,3catei de usturoi,2linguri ulei de masline,1ceasca orez



Ficatul curatat,spalat,se caleste in ulei incins,se adauga usturoiul pisat,ierburile,vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,sucul de rosii;se lasa sa fiarba incet,pana se formeaza sosul;intre timp,se pune la fiert orezul in 3cesti de apa si sare,se fierbe 15min, apoi se opreste focul;pe farfurie se pune orez in cercul de metal iar alaturi ficatei;se orneaza cu un fir de patrunjel

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Placinta cu iaurt



Ingrediente:1pachet foi de placinta,1pachet de unt topit,500ml iaurt,2linguri gris,10oua,coaja de lamaie si portocala,sare,4linguri sare(dupa gust)200ml smantana,100g stafide



SE amesteca iaurtul cu 8oua,gris,sare,zahar,si mirodeniile;tava se unge cu pensula cu unt,pui 2 chiar 3foi de placinta,puse in asa fel,ca sa cada pe marginea tavii,apoi se pune 1-2polonice de umplutura,deasupra stafide;alte 2-3foi,de data asta doar pe mijloc,se ung foile cu unt,se pune umplutura si se procedeaza la fel pana se termina;ultima foaie,unsa cu unt,marginile adunate in interior,se rastoarna ouale batute cu smantana si se da la cuptor 1-2h la foc mic;se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme