Gogosari umpluti cu struguri

Nu am facut niciodata asa ceva,abia la sarbatorile de iarna voi afla care este rezultatul muncii mele
AVEM NEVOIE DE:6gogosari mari,1cana de boabe de struguri albi,1cana de boabe de struguri negri,1l otet,1cana zahar,frunze de dafin,2-3l de apa(dupa gustul fiecaruia),1lingura de sare la litru de lichid,1lingura boabe de piper,1lingura seminte de mustar,2mere,radacina de hrean

CUM SE PROCEDEAZA:Gogosarii curatati de cotoare si seminte,spalati,se lasa sa se scurga;in oala se pune otetul,apa,zahar,sare,dafin si boabele de piper si mustar;dupa ce a inceput sa clocoteasca se oparesc gogosarii 2-3min;dupa ce s-au racit se umplu cu boabele de struguri,drept capac se pune o rondea de mar,se pun gogosarii in borcan,printre ei bucatele de hrean si restul boabelor de struguri,se rastoarna otetul pana se umple borcanul,se scutura putin sa nu ramana goluri de aer,se leaga cu doua randuri de celofan sau se infileteaza capacul si se fierbe borcanul 5min din momentul in care incepe sa fiarba apa,apoi se lasa sa se raceasca tot in apa pana a doua zi.
Suntem la sfarsitul lui Noiembrie,am desfacut borcanul si gogosarii sunt super deliciosi,tot acum am desfacut si bidonul cu muraturi;mmmm,o nebunie!!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme