Chiftele cu carne legume si menta

De cate ori ne e pofta de chiftelute si nu am suficienta carne,pun tot ce inseamna leguma pe care o gasesc in frigider;la aceste chiftelute,noutatea este menta;am vazut la Marielena o blogherita cu valoare si am spus ca trebuie sa incerc;au un gust deosebit dar nu va dati seama ce e,cu conditia sa nu fie prea multa;
o alta noutate este sosul galben,adica sos facut cu suc de rosii galbene(facut de mine,vezi reteta);l-am incercat sa vad cum este si daca ramane galben,si va spun ca este ca orice suc de rosii iar culoarea galbena se pierde putin iar a treia noutate e ca am facut o garnitura de cus-cus cu menta si busuioc;toate puse pe farfurie,au fost o nebunie pentru papilele gustative!!!!
Ingrediente chiftelute:500g carne tocata,1morcov,1telina mica,1dovlecel,1ardei gras rosu,1leg.patrunjel,1leg.marar,1mana de frunze de menta,sare,piper,2felii de paine,1ceasca cu lapte,1capatana de usturoi,1ceapa mica,1ou,ulei,1ceasca cu faina
Ingrediente cus-cus:1ceasca apa,1ceasca cus-cus,50g unt,1lingura busuioc,1lingura menta tocate,sare
1cana de suc de rosii galbene,2frunze de dafin
Intr-un castron se pune carnea,morcovul,telina,dovlecelul curatate,spalate,date pe razatoarea mica,ardeiul de asemenea curatat,spalat,tocat foarte fin,painea inmuiata in lapte si bine stoarsa,verdeata spalata si taiata marunt,usturoiul curatat si tocat,ceapa tocata fin,sare,piper,putin cimbru,ou si se amesteca foarte bine cu mana pana la omogenizare;se fac chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina si se prajesc in mult ulei dupa care se scot pe servetele de hartie
Pentru sos se caleste ceapa tocata fin in 2linguri de ulei,se adauga sucul,foile de dafin,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote se adauga chiftelutele iar dupa cateva minute se opreste focul.
Pentru cus-cus,intr-un vas mic se pune apa,untul,sare iar dupa ce a clocotit se adauga cus-cusul,se acopera si se lasa 10min,dupa care se amesteca cu o furculita si se adauga verdeata tocata fin.;
Se serveste pe farfurie cus-cus in forma de prezentare si alaturi chiftelutele cu sos.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme