Salata de pui cu fructe

Imi place mult aceasta salata,am facut-o de cateva ori dar de data asta am imbunatatit-o putin;este putin costisitoare dar pentru sanatate ce nu face omul??
AVEM NEVOIE DE:1piept de pui,2avocado,2mango,1ceapa rosie,1castravete,1ardeigras rosu,rosii cherry sau 1rosie mai mare,200g mozzarella,1lamaie,condimente pentru pui,50g fistic,ulei de fistic sau de masline
Pieptul curatat,spalat,uscat,feliat,condimentat,se pune pe gratarul de tefal si se lasa 2-3min pe fiecare parte;intr-un castron se pun:ceapa taiata julien,ardeiul gras de asemenea,castravetele cubulete,fructele curatate de coaja si taiate tot cubulete,branza feliata,rosia de asemenea
Se condimenteaza cu sare,piper,zeama de lamaie,ulei si se serveste cu fistic



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Milk shake de banane cu caramel de cocos

Un alt caramel achizitionat din Franta, cu un gust la fel ca si cel cu cocos,deosebit de bun




Ingrediente:2banane,1cutie lapte de cocos,2linguri caramel de cocos,1/2lingurita scortisoara
Se pun toate ingredientele in blender,se mixeaza bine
Se serveste in pahare inalte cu putina frisca si gheata



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Coctail fara alcool cu caramel de ghimbir

Va intrebati probabil de unde am aceste borcanele cu caramel?? le-am luat cand am fost in Franta(printre alte borcanele!!) si daca am luat tot setul de 6,am avut si retete ca bonus!!
Nu am respectat ingredientele din reteta,am facut cu ce am avut in casa dar trebuie sa incerc si cu ingredientele lor;va spun ca acest caramel are un gust de senzatie iar in combinatie cu restul ingredientelor,este ceva bun,bun de tot!!
Ingrediente:3portocale,1banana bine coapta,3nectarine,1lingura caramel de ghimbir,gheata
Se pun in blender sucul de la portocale,nectarinele curatate de coaja la fel si banana si taiate cubulete,caramelul,5-6cuburi de gheata si se mixeaza
Dupa mixare,se rastoarna in pahare inalte si se serveste ornat paharul cu felie subtire de nectarina




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Terina cu somon

Mmmm,aceasta terina este ceva ce nu mi-am imaginat!!
Ingrediente:1paine alba toast,2pachete de somon afumat,3-4fire de ceapa verde,1tija de telina,capere,500g urda,200g branza topita,1cana cu lapte,250g branza feta,1iaurt grecesc mic,3foi de gelatina,verdeata,1ou fiert,1lamaie verde,1ardei gras sare,piper,2linguri boia de ardei
Se tapeteaza o forma de tort cu folie alimentara apoi se acopera baza formei cu felii de paine cu coaja taiata; se amesteca urda cu branza topita,verdeata,ceapa taiate marunt se adauga putin lapte daca este prea groasa compozitia,se condimenteaza cu sare si piper;se pune jumatate din cantitate peste feliile de paine,se uniformizeaza si deasupra se pun fileuri de somon,se toc capere si se presara deasupra
Se acopera cu restul de branza,se uniformizeaza apoi se acopera cu alte felii de paine
Intr-un bol se paseaza feta,se adauga iaurtul si lapte la nevoie daca este prea groasa compozitia,ardeiul gras taiat cubulete marunte,boiaua,gelatina hidratata si topita pe bain-marie iar dupa ce totul este omogenizat,se rastoarna in forma,se niveleaza suprafata,se acopera cu folia ramasa pe margini si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate terina din forma,cu grija se desprinde si folia,apoi se orneaza deasupra cu felii de ou fiert,capere,felii de lamaie(eu am uitat sa le mai pun) si se pudreaza cu boia apoi se serveste.






4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Paglia alla Toscana

Paglia,nu sunt alta ceva,decat pastele italienesti late ca si taiteiii si colorate,galbene(cu oua),verzi(cu spanac) sau rosii(cu rosii)
Aceasta reteta este specifica regiunii Toscana si este buna,buna de tot!!
Ingrediente:50g panceta,50g prosciuto,(se poate inlocui cu 100g bacon sau costita afumata),1ceapa,1tija de telina,1morcov,50g unt,400g rosii,250g ciuperci,1lingurita nucsoara,sare,piper,100ml vin alb,300g mazare din conserva sau congelata,8linguri supa de legume,parmezan
In tigaia cu unt se rumenesc preparatele apoi ceapa si telina taiate cubulete,morcovul rondele fine
Dupa 2-3min se adauga rosiile pasate,ciupercile taiate marunt,sare,piper,nucsoara si se lasa la fiert 15min
Se adauga apoi vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,mazarea,supa si se lasa pe foc pana scade
Se amesteca apoi cu pastele fierte,oprind cateva linguri de sos pentru ornatul farfuriei si se serveste cu parmezan deasupra





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca din faina de orez

Nu am folosit niciodata faina de orez,nu stiam cum se comporta asa ca am cumparat si am facut budinca;mi-a placut ce a iesit,o budinca dulce acrisoara de la fructe,cu interior cremos si exterior usor crocant;foarte buna!!
Ingrediente:100g faina de orez,50g zahar,3oua,50g stafide,30g coaja de portocala confiata,1plic zahar vanilinat,500ml lapte de orez sau migdale,30g unt,un praf de sare
Stafidele se pun intr-un bol cu apa calda deasupra;intr-un vas pe foc se pune laptele,faina de orez,zahar,vanilina,un praf de sare si se amesteca cu telul pana se ingroasa;se da deoparte,se adauga untul mixand energic apoi ouale pe rand,stafidele si coaja de portocala taiata cubulete
Se rastoarna in forma rotunda de silicon
Se lasa la cuptor 30-40min,pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit se scoate pe platou si se lasa la frigider cel putin 1h inainte de servire,pentru ca asa cum am spus,interiorul este cremos si la frigider trebuie sa se intareasca
Se orneaza mijlocul cu stafide si fructe confiate apoi se serveste.






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Briose cu smochine

Cea mai simpla reteta de briose dar si delicioasa in acelas timp.
Ingrediente:175g faina,1lingurita rasa cu praf de copt,150g zahar,150g pudra de migdale,175g unt moale,1lingura apa de trandafiri,3oua,6smochine,fulgi de migdale
Faina amestecata cu praful de copt si cernuta,untul moale,zaharul,pudra de migdale,apa de trandafiri si ouale,toate se pun in robot;eu inca nu am robot dar le-am pus in blender si a fost bine
Aluatul rezultat se imparte in formele de briose
Deasupra se pune cate un sfert de smochina taiata in evantai,se preseaza putin pe aluat,se presara fulgi de migdale
Se lasa la cuptor 30min iar dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar si se servesc; un deliciu!!






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tarta cu smochine

Am gasit smochine proaspete,bucuria mea pentru ca am cateva retete din Franta si trebuia sa le fac iar cum smochinele sunt si perisabile,m-am apucat de treaba.
Ingrediente:aluat de foitaj,6smochine,crema de lamaie,3linguri zahar brun,100ml lapte,100g ciocolata,2linguri cacao
Crema de lamaie:zeama de la 2lamai si coaja rasa de la una,3oua,4linguri zahar,125g unt
Mai intai se pregateste crema de lamaie;intr-un vas mic pe foc se pune zeama de lamaie,unt,2linguri zahar iar dupa ce s-a topit se da vasul deoparte;separat se bat ouale cu restul de zahar si coaja rasa de lamaie si se amesteca cu untul turnand in fir cu vasul din nou pe foc si amestecand continuu cu telul pana se ingroasa
Se tapeteaza forma de tarta cu foitaj,se inteapa cu furculita,se rastoarna crema,deasupra se pun felii subtiri de smochine,peste toata tarta se presara zahar brun si se tine la cuptor 30min.
Dupa ce s-a racit se serveste pe farfurie cu sos de ciocolata;se topeste intr-un vas pe foc ciocolata in lapte,se adauga cacao,se trece prin sita sosul apoi se rastoarna intr-un bol




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Minitarte cu branza

Ingrediente:200g cascaval,200g mozzarella,200g cas de capra,2oua,3linguri smantana,1lingurita seminte de chimion,sare,piper,rosii,1crenguta de cimbru,aluat de foitaj
Se tapeteaza formele de minitarte;cele trei branzeturi se taie cubulete mici;intr-un bol se bat bine ouale cu sare,piper,semintele de chimion si smantana iar rosiile rondele
In fiecare forma se pun cubulete de branzeturi

Deasupra cate 3-4linguri din amestecul de oua,se acopera cu 2rondele de rosie si un varf de ramura de cimbru
Se lasa la cuptor la foc mare 10-15min.apoi se scot iar dupa ce s-au racit se scot din forme se pun pe platou si se servesc.



1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme