Clafoutis cu fructe


Clafoutis,este un desert clasic francez,care se coace intr-o singura forma de tarta,sau forme mici individuale;deci mai pe romaneste spus,Tarta cu fructe
Aceasta este o cu totul alta reteta decat clasicul Clafoutis

Ingrediente:fructe de orice fel,proaspete,congelate sau din compot,2linguri coniac,3linguri faina,3linguri zahar brun,3oua,1fiola esenta de vanilie,lapte la nevoie

Fructele se lasa la scurs,apoi se pun intre prosoape de hartie sa se usuce bine;pui cateva in fiecare forma,le stropesti cu coniac si le lasi deoparte;intr-un castron,amesteci toate ingredientele fara ordine,iar lapte pui cate putin pana ajungi la consistenta unui chec,cam 100ml depinde si de oua cat sunt de mari;torni acest amestec peste fructe,pui formele intr-o tava mare si le coci 20-30min iar la sfarsit le pudrezi cu zahar.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme