Sarlota cu mere








Ingrediente:6oua,150g zahar,150g faina,5foi de gelatina,6mere,1lingura zahar brun,50g unt,2linguri miere,1lingurita scortisoara,1/2lingurita pudra de ghimbir,zeama si coaja de la o lamaie,20ml apa
Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri cu apa puse cate putin,pana-si dubleaza volumul,se adauga faina apoi albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;se rastoarna intr-o tava mare cu hartie de copt,se da tava la cuptor 30min apoi se scoate si se lasa la racit;
merele decojite si fara seminte taiate cubulete,se pun intr-un vas cu unt si zaharul brun pe foc;dupa ce a scazut siropul din mere si sunt moi,se da deoparte,se mixeaza impreuna cu zeama si coaja de lamaie rasa,se adauga gelatina dupa ce a stat 10min in apa rece;se amesteca totul bine si se da deoparte;mierea dizolvata in 20ml.apa fierbinte se amesteca cu scortisoara si ghimbir apoi se insiropeaza blatul;dupa ce a intrat siropul in el se taie felii sau suvite(imitand piscoturile de sampanie),o forma de tort mica se tapeteaza cu folie alimentara,apoi se imbraca fundul si peretii cu blat;se pune in interior jumatate din mere,deasupra alte felii din blat,restul de mere,se acopera cu blat si se strange folia care este cazuta pe marginea formei,se pune o farfurie si se da la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou se scoate folia si se serveste ornata cu toping de fructe sau ciocolata.

Un comentariu:

  1. Un desert perfect ptr o duminica,mai ales cand e frig afara si stam pe langa cuptor.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme