Sarlota cu mere
Ingrediente:6oua,150g zahar,150g faina,5foi de gelatina,6mere,1lingura zahar brun,50g unt,2linguri miere,1lingurita scortisoara,1/2lingurita pudra de ghimbir,zeama si coaja de la o lamaie,20ml apa
Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri cu apa puse cate putin,pana-si dubleaza volumul,se adauga faina apoi albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;se rastoarna intr-o tava mare cu hartie de copt,se da tava la cuptor 30min apoi se scoate si se lasa la racit;
merele decojite si fara seminte taiate cubulete,se pun intr-un vas cu unt si zaharul brun pe foc;dupa ce a scazut siropul din mere si sunt moi,se da deoparte,se mixeaza impreuna cu zeama si coaja de lamaie rasa,se adauga gelatina dupa ce a stat 10min in apa rece;se amesteca totul bine si se da deoparte;mierea dizolvata in 20ml.apa fierbinte se amesteca cu scortisoara si ghimbir apoi se insiropeaza blatul;dupa ce a intrat siropul in el se taie felii sau suvite(imitand piscoturile de sampanie),o forma de tort mica se tapeteaza cu folie alimentara,apoi se imbraca fundul si peretii cu blat;se pune in interior jumatate din mere,deasupra alte felii din blat,restul de mere,se acopera cu blat si se strange folia care este cazuta pe marginea formei,se pune o farfurie si se da la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou se scoate folia si se serveste ornata cu toping de fructe sau ciocolata.
Un desert perfect ptr o duminica,mai ales cand e frig afara si stam pe langa cuptor.
RăspundețiȘtergere