Placinta cu branza




Se stie ca pentru noaptea de Anul Nou,toate gospodinele fac tot felul de dulciuri printre care si placinta cu branza care troneaza in mijlocul mesei;si eu fac aceasta placinta,la ora 20 ma apuc de ea,o pun in tava,o las sa se odihneasca iar la 22,30 o bag la cuptor ca aproape de 24 sa fie gata si toata lumea sa serveasca placinta calda cu ravase bineinteles.Pentru aceasta placinta nu folosesc doar o singura reteta,foarte rar fac placinta cu foi din comert,imi place sa fac eu foile.Aici am aceste variante.
Ingrediente:1pachet aluat de foitaj(800g),1kg de branza proaspata bine scursa,6oua,200g stafide,coaja de la 1lamaie rasa,vanilie,sare,100g unt,1ceasca de smantana,3-4linguri zahar
Branza o amestec cu putina sare,zahar,arome si 4oua bine batute;in tava unsa cu unt pun foaia de aluat pe care o mai intind cu sucitorul,marginile le tai si le pastrez,in mijloc pun branza,deasupra 2oua batute si amestecate cu smantana,restul de unt cubulete,presar stafidele iar peste tot,din aluatul ramas,fac un grilaj impletit pe care-l ung cu ou cand bag tava la cuptor;am uitat sa va spun ca in interior,din loc in loc pun si niste ravase distractive;asta este cea mai simpla varianta pe care o folosesc;in cazul in care ma simt mai putin obosita,fac placinta cu foi facute de mine;asta-mi place cel mai mult sau foi cumparate
Tot de anul nou dar in anul 2014 am facut aceasta placinta cu branza,am crezut ca-mi iese creata dar m-am inselat,placinta creata are alt mod de preparare probabil; intentionat am folosit o tava mai mica si cand am pus ruloul,l-am incretit ca sa incapa
Deasupra am rasturnat 2oua batute cu 200ml smantana lichida
Frumoasa nu?? dar si bunaaaa!!
Pentru foile facute de mine,avem nevoie de:
500g faina
1cubulet de drojdie
2oua
50g unt topit
1cana cu lapte
putina sare
1lingura zahar
Drojdia frecata cu zahar pana se lichefiaza,se adauga putin lapte caldut,se amesteca apoi se rastoarna in vasul cu faina cernuta cu sare,se adauga ouale batute,cate putin lapte,daca e nevoie se mai poate adauga,totul depinde de faina iar cand a devenit un aluat lipicios,se framanta aluatul adaugand cate putin unt topit;nu va obositi prea tare,nu trebuie sa rezulte un aluat de cozonac,doar sa fie omogenizate toate ingredientele;se acopera vasul cu un prosop sa creasca iar dupa 30-40min se poate lucra aluatul,procedeul fiind acelas.Important e ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei,respectiv a bucatariei,in concluzie,se scot de seara si se pun pe masa.
 




5 comentarii:

  1. Frumoasa prezentare, la noi se folosesc foile de placinta cele subtiri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw, cat de buna cred ca a fost...
    La noi se face asa ceva cu aluat de cazonac.
    O bunatate draga Lulu !
    Duminica placuta sa ai , draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super, imi place placinta cu branza. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult ca este facuta cu foietaj pe care il ador,o zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme