Icre de fasole
Ingrediente:1cana fasole,2cepe,1lamaie,1ceasca cu ulei,sare
Fasolea pusa la umflat de seara,a doua zi o pui la fiert in alta apa,dupa ce a fiert 30min o scurg,o clatesti cu apa rece apoi o pui din nou la fiert cu apa calda,1lingura de sare si o ceapa taiata marunt;lasi sa fiarba bine pana ce fasolea este foarte fiarta;o scurgi,o pisezi cu blenderul vertical apoi o freci punand cate putin ulei si zeama de lamaie;o condimentezi daca mai e nevoie apoi adaugi ceapa taiata foarte marunt;o pui in boluri,o ornezi deasupra cu masline si servesti cu paine prajita.
grozava !
RăspundețiȘtergerece fel de ulei se foloseste, de masline sau este bun uleiul de floarea soarelui?
Arata foarte bine mmm...:)
RăspundețiȘtergereDa Geta,de cate ori fac fasole batuta,imi aduc aminte de copilarie pentru ca eu nu mancam cu usturoi si-mi facea mama cu ceapa;asa am descoperit"roata"hi,hi...nu glumesc!!!in ziua de azi,as manca fasole de orice fel!!
RăspundețiȘtergerepup Getuca!!