Toba de curcan

Mi-am amintit de vremurile cand traia soacra mea,crestea curcani iar cand taia-mi punea deoparte gusa;si uite asa fetele mele mancau sanatos si gustos in acelasi timp.
Acum m-am rugat de cumnata mea sa-mi dea o gusa si asa va prezint si voua reteta,poate aveti ocazia sa faceti la copii.
AVEM NEVOIE DE:gusa de la curcan,maruntaiele(inima,ficat,pipota),carne de la piept,sare,1frunza de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,zarzavat de supa,oase de curcan pentru gelatina;eu nu am avut si am adaugat 1lingurita de gelatina,2catei de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:punem la fiert maruntaiele spalate bine impreuna cu pieptul,zarzavatul de supa,oasele,dafinul,boabele de piper,boabele de ienibahar si 1lingurita de sare;lasam la fiert 1h la foc mic spumuind la nevoie;dupa ce totul este fiert,strecuram,in supa adaugam usturoiul pisat,potrivim de gust si scoatem o cana de supa in care am dizolvat gelatina;
Carnea si maruntaiele le taiem cubulete mici,le condimentam cu sare si piper,apoi incepem sa umplem gusa,adaugand si supa din cana;dupa ce s-a umplut,adunam capetele,le legam cu ata alimentara si o punem la fiert in vasul cu supa la foc mic pentru 10min;scoatem tobita,o punem pe un tocator de lemn,deasupra cu o greutate iar a doua zi este buna de servit cu mustar sau ceapa.
Este foarte buna si sanatoasa mai ales pentru copii.
Bucatelele albe care se vad in toba,sa nu aveti impresia ca este grasime,este piept si dupa cum stie toata lumea,este alb!
Pofta buna si sa va reuseasca!!
Este adevarat ca este foarte mica dar cine are aceste pasari pot strange gusele si sa faca pentru fiecare din familie cate una!!!!!!Cu cat curcanul este mai mare,cu atat gusa si la randul ei toba,va fi si ea mai mare.

4 comentarii:

  1. Lulu, iata ca am reusit sa ajung pe blogul tau! E, intr-adevar, foarte buna tobita de curcan. Pacat ca iese asa putin. Dar oare, nu o putem pune in altceva decat in gusa de la curcan? Nu prea e la indemana tuturor. Restul ingredientelor se mai gasesc. Dar gusa...Oricum, felicitari! Esti un adevarat Chef! Master chef!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte,foarte bine arata!Ce pofta mi-ai facut!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lulu, chiar ca e o delicatesa! Pacat ca nu se gaseste gusa. Oare in altceva nu se poate face? Ca organe se gasesc, carne, la fel. Gusa e problema.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme