Bors cu urzici si pleurotus

Si uite asa incet incet,am ajuns la reteta cu nr.600 in mai putin de 3ani;am avut ceva activitate nu gluma!!!
As fi vrut sa fie o reteta mai deosebita,un ceva dulce dar nu mi-am dat seama cum trece timpul si s-a facut tarziu.
Oricum nu ma viziteaza nimeni sau aproape nimeni,asa ca pentru toti cei cativa vizitatori,o portie din borsul meu cu urzici;nu stiti ce mancati,mai ales ca are si ciuperci pleurotus care contin foarte multe proteine,poate chiar inlocui carnea de pasare.
AVEM NEVOIE DE:200g urzici,200g pleutorus,3cartofi,1lingura orez,1ceapa,1morcov,1/2ardei gras,3linguri ulei,1cana cu bors sau mai mult,10oua de prepelita(in zilele de post,se pot elimina),1lingura bulion de ardei,sare,leustean(in zilele de post,se elimina ouale)
CUM SE PROCEDEAZA:urzicile curatate cu atentie de impuritati si eventualul par de animale,se spala in multe ape reci,dupa care se scurg si se pun intr-o oala cu apa care clocoteste;lasam 5-6min,strecuram urzicile fara sa aruncam apa;
In oala cu ulei incins calim ceapa,morcovul,ardeiul taiate marunt,adaugam ciupercile feliate,urzicile taiate,bulionul de ardei,cartofii cubulete,lasam cateva minute pe foc amestecand mereu,adaugam apa de la oparitul urzicilor si lasam la foc mic si capac sa fiarba 30min;dupa acest timp adaugam borsul fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca adaugam ouale pe rand;potrivim de gust apoi se poate servi dar cel mai bun este rece si cu ceapa de orice fel.
Pofta buna!!

6 comentarii:

  1. imi place ideea asta! si rezultatul e minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru reteta cu nr 600 !
    Fruntea sus, sunt sigure ca exista multe persoane care te apreciaza! Un blog este o particica din sufletul fiecaruiaș eu am gasit multe retete care sa ma inspire. Cred ca am gasit un numar record de retete de post aici! Felicitari pentru munca depusa si multumim ca impartasesti cu noi retetetele de suflet!

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi mie nu-mi plac ciupercile si cu atat mai putin urzicile, tot am intrat sa te felicit pentru realizarea ta. Auzi...600 de retete! Felicitari Lulu!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lulu, felicitari pentru nr. 600! Si nu mai zice asa, uite, eu intru mereu si de multe ori mi-ai dat idei in zilele cand nu mai stiam ce sa mai gatesc! Abia astept sa apara urzicile mai bine la pret (la noi sunt foarte scumpe, acum, in piata)sa pregatesc si eu ciorbita asta grozava! Si nu numai ciorba, eu sunt FAN urzici, si pleurotus...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ni fi necajita Lulu ! Multa lume intra pe blog dar....nu comenteaza ...
    Cat despre ciorbita asta buna....m-ai lasat paf !!!Neaparat trebuie sa o fac si eu....chiar maine merg la piata sa vad daca au aparut urzicile la noi....
    FELICITARI pentru 600 !!!
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am reusit sa fac pana acum!Imi place tare mult ciorbica asta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme