Bors cu fasole rosie

Am cumparat o cutie cu fasole rosie pentru o anume reteta;nu am facut-o cand trebuia,am uitat si despre ce reteta era vorba,asa ca am facut-o bors;se spune ca cel mai bun bors de fasole este acela facut din fasole rosie,neagra sau pestrita!!aiurea.....tot fasole e!!!
Eu aici am avut o conserva cu fasole dar tot la fel de bun va iesi cu fasole boabe cumparata;se fierbe fasolea,dupa 30-45min(depinde de vechimea fasolei) se scurge,apoi se urmeaza pasii de mai jos

AVEM NEVOIE DE:1cutie mare cu fasole boabe rosii,4linguri ulei,1ceapa,1morcov,2ardei grasi,500g rosii,1leg.leustean,500ml bors,sare,1crenguta de cimbru
In olita cu ulei incins,calim ceapa si ardeiii tocati marunt,morcovul vuratat si ras fin,(eu toate radacinoasele le rad in toate mancarurile pentru ca am ramas cu traume din copilarie),adaugam rosiile de asemenea taiate cubulete mici sau date la blender,dupa ce a scazut adaugam 2-3cani cu apa,1lingurita sare si lasam sa fiarba 20min;adaugam fasolea scursa si clatita in cateva ape reci,leusteanul,borsul fiert in alt vas,potrivim de gust,adaugam si crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca oprim focul.
Inainte de servire scoatem cimbru altfel borsul ramane amar

Aceeasi reteta,dar alta farfurie!

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme