Minitorturi cu zmeura si ciocolata

Am primit de la Mihaela mea niste sabloane pentru prajituri iar eu ca sa le incerc,am ales varianta cea mai simpla;am cumparat foi de pandispan,frisca si am facut cateva minitortulete.Poate cu alta ocazie voi face ceva mai spectaculos!!!
Ingrediente:2foi de pandispan albe,2foi de pandispan maro,2plicuri cu praf de frisca,1ceasca zmeura,4linguri cacao,1ceasca suc de fructe dar se poate si fara,crema de lapte
Crema de lapte:400ml lapte,4linguri zahar,2linguri amidon,200ml frisca lichida
Punem intr-un vas pe foc 350ml lapte cu zahar,restul de 50ml il amestecam cu amidon iar cand incepe sa clocoteasca laptele,rasturnam amidonul amestecand continu sa nu se lipeasca,pana se ingroasa;dupa ce s-a racit foarte bine,amestecam usor cu frisca batuta apoi dam la frigider
Cele doua plicuri cu praf de frisca le pregatim dupa instructiunile de pe plic,apoi impartin in doua boluri;in primul amestecam zmeura zdrobita cu furculita iar in al doi-lea 3linguri de cacao
Din foile de pandispan scoatem discuri cu ajutorul cercului de prezentare,punem apoi cercul pe un platou,introducem in el cate un disc intercalat (alb,negru) iar pentru tortul cu zmeura,punem intre discuri crema cu zmeura si crema de lapte;imbracam cu crema de lapte si ornam cu zmeura
Pentru tortul cu ciocolata,intre discuri punem crema cu cacao si crema de lapte,imbracam cu crema cu cacao si ornam cu fulgi de ciocolata;dam la frigider pentru cateva ore apoi le servim.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme