Friptura din carne tocata
Am facut friptura de oua,acum va explic cum e cu friptura de carne tocata;va spun eu ca e delicioasa rau!!
Ingrediente:5oog carne tocata,100g smantana groasa,eu am folosit crema de branza fina de la Delaco,2oua,100g pesmet,2cepe,5catei de usturoi,2linguri pasta de ardei,2linguri cascaval Delaco ras,sare,piper,maghiran,500g cartofi,2crengute de rozmarin,1lingura boia,ulei de masline
Carnea tocata o amestecam bine cu branza,ouale batute,pesmetul si o lasam sa se odihneasca 30min;adaugam apoi ceapa tocata foarte fin sau rasa pe razatoare,usturoiul pisat,sare,piper,1lingura maghiran uscat si pasta de ardei;omogenizam bine totul,punem carnea intr-un vas de yena uns cu ulei si-i dam forma unei franzele,acoperim cu folie de aluminiu,o gaurim din loc in loc si o lasam la cuptor sa se rumeneasca 40min;inainte de a opri focul,scoatem vasul punem deasupra cascavalul ras si mai lasam 10min sa se topeasca;pentru garnitura folosim cartofi curatati,spalati,taiati in sferturi sau cubulete,condimentati cu sare,piper,boia,putin cimbru uscat,2-3linguri de ulei de masline,amestecam bine si-i punem intr-o tava cu crengutele de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30min
Servim friptura pe farfurie taiata felii iar alaturi cartofii la cuptor cu rozmarin.
Ingrediente:5oog carne tocata,100g smantana groasa,eu am folosit crema de branza fina de la Delaco,2oua,100g pesmet,2cepe,5catei de usturoi,2linguri pasta de ardei,2linguri cascaval Delaco ras,sare,piper,maghiran,500g cartofi,2crengute de rozmarin,1lingura boia,ulei de masline
Carnea tocata o amestecam bine cu branza,ouale batute,pesmetul si o lasam sa se odihneasca 30min;adaugam apoi ceapa tocata foarte fin sau rasa pe razatoare,usturoiul pisat,sare,piper,1lingura maghiran uscat si pasta de ardei;omogenizam bine totul,punem carnea intr-un vas de yena uns cu ulei si-i dam forma unei franzele,acoperim cu folie de aluminiu,o gaurim din loc in loc si o lasam la cuptor sa se rumeneasca 40min;inainte de a opri focul,scoatem vasul punem deasupra cascavalul ras si mai lasam 10min sa se topeasca;pentru garnitura folosim cartofi curatati,spalati,taiati in sferturi sau cubulete,condimentati cu sare,piper,boia,putin cimbru uscat,2-3linguri de ulei de masline,amestecam bine si-i punem intr-o tava cu crengutele de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30min
Servim friptura pe farfurie taiata felii iar alaturi cartofii la cuptor cu rozmarin.
Cita imaginatie si ce bunatate de friptura ai facut,bravo Lulu,bravo si te imbratisez cu mare drag:)
RăspundețiȘtergere