Urzici cu orez

In fiecare an,abia astept sa treaca iarna sa vina primavara cu toate verdeturile care sunt pline de vitamine si atat de sanatoase!                                                                                                              AVEM NEVOIE DE:300g urzici(10gramezi de la piata),1ceapa,2linguri ulei de masline,1leg.ceapa verde,1cana cu orez,sare
CUM SE PROCEDEAZA:Urzicile curatate,bine spalate in multe ape reci,le punem intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si le lasam 3min,dupa care le scurgem fara sa aruncam apa;intr-o cratita cu ulei si putina apa,inabusim cepele taiate marunt,adaugam urzicile taiate marunt,masuram cu aceeasi cana de la orez,4cani cu apa de la oparitul urzicilor,dupa ce clocoteste adaugam si orezul spalat si scurs,apoi lasam la cuptor 15-20min;scoatem vasul,condimentam dupa gust si servim cald dar si rece este bun.Aceasta reteta este pilaf cu urzici,in reteta urzici cu orez,dupa ce ai adaugat 2cani cu apa de la fiertul urzicilor,cand incepe sa clocoteasca,adaugi o ceasca cu orez,pui capacul si lasi focul mic
Dupa ce orezul este fiert,potrivesti de gust apoi opresti focul.
                    Un alt an 2018,alta farfurie,aceeasi reteta!
                                Un alt an 2019,aceeasi reteta delicioasa!
Doar tocatorul e primit din 2018
                                                                                                                      

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme