Colacel cu nuca si scortisoara

Am vazut acest colacel pe FB la Violeta,era atat de frumos incat nu am rezistat sa nu-l fac si eu;acum am avut ocazia sa testez o faina pentru cozonaci cu care nu am lucrat niciodataRezultatul a fost unul de exceptie si la gust dar si aspect!
AVEM NEVOIE DE:1kg de faina de foarte buna calitate Grania,4oua,1ceasca cu miere de albine,70g unt,350ml lapte,50g drojdie,200g nuca macinata,1lingura zahar pudra,1linurita scortisoara sau mai multa cine doreste,coaja rasa de lamaie
Pentru uns:3galbenusuri,3linguri lapte,1lingura miere,putina apa(3-4linguri)
CUM SE PROCEDEAZA:drojdia dizolvata cu putin lapte cald o lasam la dospit,intr-un vas amestecam laptele cald cu mierea,ouale batute cu 1lingurita rasa de sare si coaja de lamaie,rasturnam peste faina si drojdia,amestecam bine apoi framantam aluatul adaugand cate putin unt topit;lasam sa creasca apoi rupem bucati din aluat,intindem foi nu prea subtiri,le ungem cu galbenus,presaram deasupra amestecul de nuca,zahar pudra si scortisoara,rulam apoi taiem rulourile in triunghiuri;punem triunghurile in tava rotunda cu hartie de copt,le ungem cu galbenus si lasam tava la cuptor la foc mic pana se rumeneste,nu inainte de a face testul cu scobitoarea.cat este fierbinte colacelul il ungem cu un sirop din zahar si apa;eu dupa cum se observa la toata reteta am folosit miere de albine.
Nu va imaginati cat de bun a fost!!spun a fost pentru ca a disparut imediat de pe platou.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme