Prajitura cu fructe si pandispan
Am facut aceasta reteta din cartea de bucate a SILVIEI JURCOVAN
Daca nu v-ati cumparat cartea e timpul s-o faceti pentru ca are retete mult prea ispititoare
Pentru aceasta prajitura am golit sertarul cu fructe pe care le-am pus din vara trecuta;nu va imaginati ce bunatate a iesit
Ingrediente:6oua mari,120g zahar,120g faina,15ml rom sau zeama de lamaie,1kg amestec de fructe(eu am avut mai putine pentru ca si tava a fost mai mica)150g unt,200g zahar
Ungem o tava cu tot untul inclusiv pe margini apoi presaram la baza tot zaharul(200g);asezam fructele curatate de coaja si seminte sau samburi care au,taiate care sunt mari apoi dam tava la cuptor 20-30min pana se formeaza un sirop;in acest timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,zahar,rom,adaugam galbenusurile mixand energic apoi faina si amestecam usor cu telul
Dupa ce fructele s-au inmuiat si s-a format siropul,rasturnam aluatul peste ele,nivelam suprafata si lasam la cuptor 30min,fara sa deschidem usa
Dupa ce s-a copt,trecem cutitulpe marginea prajiturii,punem deasupra un platou mai mare si rasturnam
Se poate servi calda sau rece ornata cu frisca.
Daca nu v-ati cumparat cartea e timpul s-o faceti pentru ca are retete mult prea ispititoare
Pentru aceasta prajitura am golit sertarul cu fructe pe care le-am pus din vara trecuta;nu va imaginati ce bunatate a iesit
Ingrediente:6oua mari,120g zahar,120g faina,15ml rom sau zeama de lamaie,1kg amestec de fructe(eu am avut mai putine pentru ca si tava a fost mai mica)150g unt,200g zahar
Ungem o tava cu tot untul inclusiv pe margini apoi presaram la baza tot zaharul(200g);asezam fructele curatate de coaja si seminte sau samburi care au,taiate care sunt mari apoi dam tava la cuptor 20-30min pana se formeaza un sirop;in acest timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,zahar,rom,adaugam galbenusurile mixand energic apoi faina si amestecam usor cu telul
Dupa ce fructele s-au inmuiat si s-a format siropul,rasturnam aluatul peste ele,nivelam suprafata si lasam la cuptor 30min,fara sa deschidem usa
Dupa ce s-a copt,trecem cutitulpe marginea prajiturii,punem deasupra un platou mai mare si rasturnam
Se poate servi calda sau rece ornata cu frisca.
Lulu , faine preparatele , dar vasele tale ma atrag rau de tot
RăspundețiȘtergereHa,ha,multumesc Diana si te pupacesc!!vasele de orice fel,din bucatarie,au devenit o obsesie si pentru mine
RăspundețiȘtergere