Pui pane si cartofi ducess

Cartofii ducess,e o garnitura pentru orice fel de carne,inclusiv peste;e un piure de cartofi,sus in  posh facute stelute direct in tava si lasate  la cuptor pana se rumenesc;de altfel acesti cartofi, sunt foarte buni,interior moale si exterior usor crocant
Ingrediente:1piept de pui,2oua,sare,piper,2lingura de ulei de masline,putin cimbru,1lingurita boia iute,1catel de usturoi,2linguri faina,500g cartofi,un praf de nucsoara,1ou,ulei pentru prajit
Pieptul de pui spalat,feliat ca pentru snitele apoi taiat in suvite late de 2degete,il condimentam cu sare,piper,usturoiul bine pisat,cimbru,ulei,amestecam bine sa se patrunda aromele si lasam deoparte;intr-un castron batem ouale cu un praf de sare,amestecam cu boia iute si faina;trebuie sa rezulte un aluat ca de clatite putin mai gros;rasturnam aluatul peste carne,amestecam bine sa se prinda aluatul de carne,luam cate o bucata de carne si o punem in tigaia cu ulei incins.
Dupa ce am prajit toata carnea lasam deoparte pe farfurie.
Din cartofii curatati si fierti,facem un piure,amestecam cu oul batut,sare,piper,nucsoara.omogenizam totul foarte bine apoi lasam sa se odihneasca si sa se intareasca putin;in tava de la aragaz cu hartie de copt,facem cu poshul stelute din piure,deasupra presaram boia iute si lasam la cuptor pana se rumenesc
Servim pe farfurie bucati de pui pane alaturi de cartofi ducess.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme