Terina cu somon

Mmmm,aceasta terina este ceva ce nu mi-am imaginat!!
Ingrediente:1paine alba toast,2pachete de somon afumat,3-4fire de ceapa verde,1tija de telina,capere,500g urda,200g branza topita,1cana cu lapte,250g branza feta,1iaurt grecesc mic,3foi de gelatina,verdeata,1ou fiert,1lamaie verde,1ardei gras sare,piper,2linguri boia de ardei
Se tapeteaza o forma de tort cu folie alimentara apoi se acopera baza formei cu felii de paine cu coaja taiata; se amesteca urda cu branza topita,verdeata,ceapa taiate marunt se adauga putin lapte daca este prea groasa compozitia,se condimenteaza cu sare si piper;se pune jumatate din cantitate peste feliile de paine,se uniformizeaza si deasupra se pun fileuri de somon,se toc capere si se presara deasupra
Se acopera cu restul de branza,se uniformizeaza apoi se acopera cu alte felii de paine
Intr-un bol se paseaza feta,se adauga iaurtul si lapte la nevoie daca este prea groasa compozitia,ardeiul gras taiat cubulete marunte,boiaua,gelatina hidratata si topita pe bain-marie iar dupa ce totul este omogenizat,se rastoarna in forma,se niveleaza suprafata,se acopera cu folia ramasa pe margini si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate terina din forma,cu grija se desprinde si folia,apoi se orneaza deasupra cu felii de ou fiert,capere,felii de lamaie(eu am uitat sa le mai pun) si se pudreaza cu boia apoi se serveste.






4 comentarii:

  1. Deja mi-e foameeeeeee ! Arata foarte bine tortul aperitiv ce l-ai creat tu aici !Ca terina...nu-i, nu te supara soro !
    TERINA = Pateu copt într-un vas special cu capac (numit chiar terină, sau vas de fontă), servit rece, feliat.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sora mea,stiu ce inseamna terina(multumesc de explicatii)dar dupa cum stii,multe din retetele mele sunt din reviste frantuzesti,italiene iar eu am folosit exact denumirea preparatului!!
    Pup!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme