Hachis parmentier

De data aceasta am scris titlul exact asa cum este,fara traducere;de fapt aceasta reteta este un fel de budinca dar facuta intr-un mod aparte;este buna,buna de tot!!!
INGREDIENTE:1kg cartofi,4linguri ulei de masline,1ceapa,1ardei iute,1morcov,4rondele de peste,50ml vin alb,1cutie rosii in bulion4catei de usturoi,1lingura unt,100g mazare congelata sau din conserva,1morcov,sare,100g cascaval ras
In tigaia cu ulei se pune la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras fin si ardeiul iute rondele

se adauga rondelele de peste si vinul
se lasa pe foc 15min apoi se adauga rosiile pasate
se amesteca si se lasa pe foc pana scade,dupa care se paseaza cu furculita daca au ramas bucati de peste mai mare,se condimenteaza cu sare si se adauga usturoiul taiat marunt sau pisat
Cat timp se raceste sosul,se pun la fiert cartofii curatati si spalat,impreuna cu al doi-lea morcov,se scurg si se paseaza dar nu fin
se amesteca  cu morcovul taiat cubulete si mazarea scursa apoi in vasul de yena uns cu unt se pune jumatate din cantitatea de piure,
deasupra sosul,
si se acopera cu restul de piure,presand usor,apoi se da la cuptor 30min,dupa acest timp se scoate si se pune cascavalul ras
iar dupa alte cateva minute se opreste focul;se taie doar dupa ce s-a racit putin


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme