Friptura de gasca la cuptor

Cu aceasta reteta particip la Provocarea a carui gazda este Gina Bradea in aceasta luna;am avut ghinion pentru ca vroiam sa fiu prezenta in fiecare weekend ca alta ceva nu am ce face, decat sa gatesc si sa postez ca de mancat,se gaseste cineva sa manance tot ce fac,ca doar eu nu am stomac de "popa"!!mai un vecin,mai o femeie de servici de la bloc si uite asa ma fac cunoscuta in cartier!!!
Spuneam ceva de ghinion,da.....nu pot numi ghinion faptul ca au venit copiii din Italia intr-o scurta vacanta;am fost fericiti cu totii,am gatit,le-am facut toate poftele,le-am facut tot ce si-au dorit insa ghinion numesc faptul ca 2saptamani nu am avut blog unde sa postez tot ce am facut,pentru ca nu a mai vrut sa "comunice"cu mine!!
Acum sunt fericita,am o fata noua la blog si abia astept sa postez totul din urma;cat despre aceasta friptura,din punctul meu de vedere,este putin jalnica,nu are aspectul pe care mi l-as fi dorit,nu stiu de ce s-a innegrit ca arsa nu este iar gasca a fost de la tara,nu am facut-o pe toata pentru ca nu a avut cine s-o manance(gashca italiana nu suporta mirosul de la pasari crescute in curte)!!!!!
In concluzie(m-am cam intins la vorba),Gina draga mea,promit ca pentru alta provocare voi fi mai bine pregatita!!
INGREDIENTE:carne de gasca,sare,piper,ardei iute uscat,cimbru,usturoi,2linguri coniac
Carnea condimentata bine,cu sare,piper,cimbru,ardei uscat si usturoi pisat,se pune intr-o punga si se lasa la frigider pana a doua zi
cand se pune carnea in tava cu 1pahar de apa,se lasa la cuptor acoperita iar din cand in cand se stropeste cu sos,se probeaza cu furculita iar daca este facuta,se stropeste cu coniac si se mai lasa 10min;in timpul cat a stat la cuptor se curata cartofii,se taie cubulete,se pun intr-un vas,se amesteca cu sare,piper,putin ulei de masline,2catei de usturoi taiati,1crenguta de rozmarin,se acopera si se lasa la cuptor 30min
Se serveste imediat,cu o salata pe care eu nu am avut-o!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme