Bomba de ciocolata

Am cumparat revista Good food,am vazut acest desert care arata intr-un mare fel si mi-am spus,ca de obicei de altfel,ca trebuie sa-l fac si l-am facut dar pana a iesit asa cum se vede,nu va spun ca eram toata numai ciocolata,pe masa numai ciocolata,am consumat multa ciocolata dupa care-mi pare rau, in concluzie,am muncit la el 2zile;incredibil nu???a doua oara nu-l mai fac!!!!
Ingrediente:175g unt foarte moale,200g faina,200g zahar,4oua mari,2linguri cacao,1lingurita bicarbonat,11/2lingurite praf de copt,75g lapte batut,2lingurite extract de vanilie,2tuburi de cate 10g colorant alimentar rosu,2linguri otet din vin alb
Ingrediente pentru ganache si umplutura:450ml frisca lichida,coaja rasa de la 2portocale,100g ciocolata alba taiata,100g ciocolata neagra taiata,200g ciocolata cu lapte taiata,180g crema de branza,3linguri zahar pudra,50g merisoare uscate,ornamente pentru decor
Pui intr-un bol mare ingredientele pentru aluat,le amesteci cu un praf de sare si le mixezi pana obtii o compozitie omogena si cu o culoare de un rosu aprins;este adevarat,compozitia are o culoare rosie dar dupa ce s-a copt a disparut complet,de aceea-mi pare rau ca am stricat bunatate de culoare adusa din Franta;am copt aceasta compozitie in doua castronele din inox,cu diametru de 16cm,unse cu unt si tapetate cu faina apoi le-am pus intr-o alta tava mica iar tava mica in tava de la cuptor pentru ca mi-a fost teama sa nu se arda,castronelele fiind destul de subtiri si au stat la cuptor 30min

dupa ce s-au racit se scot din forme si se pun pe un gratar.
Pentru ganache,se toarna frisca intr-un vas,se adauga coaja de portocala rasa si se tine pe foc pana ajunge la punctul de fierbere apoi se da deoparte;intr-un bol se pune ciocolata alba iar in altul ciocolata neagra si cea cu lapte
Se toarna 50ml crema fierbinte peste ciocolata alba iar restul peste ciocolata neagra iar dupa 2min.se amesteca fiecare pana se obtine o crema fina si lucioasa
Se pune crema de branza intr-un bol,se amesteca cu zaharul pudra,crema racita de ciocolata alba,se amesteca bine apoi se incorporeaza merisoarele,dupa care se da bolul la frigider
Dupa ce blaturile s-au racit,se scobeste partea plata in centru facand o gaura cu o adancitura de 4cm,se umple cu compozitia de branza,intinzand si  la suprafata pentru ca jumatatile de prajitura sa se poata lipi mai usor;
se lipesc cele doua jumatati,se pun pe un gratar si se toarna jumatate din  ganache-ul de ciocolata,se uniformizeaza dupa care se da la frigider
dupa ce s-a intarit,se scoate,se acopera spatiul de la mijloc cu restul de ganache,se uniformizeaza din nou cu un cutit lat si se mai tine 3omin la frigider dupa care se orneaza;se topeste restul de ciocolata alba la microunde si se toarna peste prajitura iar in mijlocul ei se presara merisoare si se da din nou la frigider pana a doua zi(pentru siguranta)








2 comentarii:

  1. O reteta interesanta! tare mult imi place ce ai facut aici! Te pup, Lulu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Merisor,e o surpriza pentru mine vizita ta!!pup si te mai astept!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme