Guguluf cu albusuri marmorat

Particip cu aceasta reteta la Provocarea Weekend cu spor,initiata in 2013 de Stefania Anastasiu
In aceasta luna gazda acestei provocari este buna mea prietena Sidy
Am ales eu ce am ales,prima reteta a fost super buna, cu a doua am dat-o in bara!! iar cu asta si mai mult!!Asa mi se intampla cand vreau sa iasa super bine(situatie testata)
Primul Guguluf l-am cam tinut prea mult in cuptor pentru ca m-a sunat Costel la telefon si acesta am vrut eu sa incerc sfatul unei alte asa zise gospodine si am pus tot zaharul peste albusuri,am inceput sa-l bat dar sa mai creasca pace!!!de ce oare nu am facut asa cum stiu eu,ca sa testez inca o data alte pareri de parca nu as fi patita!!!!
Am continuat totusi dar nici vorba sa-mi rezulte o prajitura pufoasa!!!!
Avem nevoie de:10albusuri 10linguri de zahar,10linguri faina,5linguri ulei,1plic praf de copt,2linguri cacao,coaja si zeama de lamaie,4linguri nuca macinata
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,cate putina zeama de lamaie si zahar adaugat treptat,se adauga coaja de lamaie si ulei apoi se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt si se amesteca cu telul
Se da cateva linguri din compozitie deoparte intr-un bol si se amesteca cu cacao;restul se rastoarna in forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina
deasupra se presara nuca apoi compozitia cu cacao si cu o furculita se marmoreaza suprafata
Se lasa la cuptor 30-40min,dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar





Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme