Ostropel de pui pe pat de orez

Cu aceasta reteta particip la o Provocare de weekend initiata de o bloggerita harnica dupa cum are si numele blogului Stefania Anastasiu iar aceasta provocare interesanta si chiar distractiva asa cum o consider eu o gasiti aici pentru explicatii,daca cineva doreste sa participe.
In aceasta luna gazda provocarii este buna mea prietena Sidy 
Am fost si sunt tare bucuroasa cand am vazut ca este gazda,pentru ca am ocazia sa pregatesc din retetele ei minunate si mult prea delicioase,retete care se intalnesc fregvent si la noi in Moldova dar gatite altfel.Nu m-a oprit pana acum nimeni sa gatesc dupa retetele ei,ba din contra am facut-o de cateva ori dar acum, postand reteta pe blog poate vede cineva,tot din Moldova si va face o comparatie intre reteta stiuta si reteta Oradeanca;sunt foarte diferite dar foarte gustoase;sa ne traiesti soro draga si sa faci cat mai  multe retete pur romanesti
Cu aceasta ocazie am ales sa pregatesc Ostropelul pentru ca Ostropelul Moldovean se face cu totul altfel;deocamdata nu-l am aici pe blog dar il voi face  
Avem nevoie de:pulpe sau copanele de pui,eu am avut 2pulpe de curcan de la tara,1ceapa,1rosie,1/2ardei gras,piper boabe,sare,3linguri ulei,1lingura bulion,4catei de usturoi,verdeata,1cana de orez,eu am avut orez aromat Jasmine
Se prajeste carnea putin in ulei incins,se scoate,in uleiul ramas se caleste ceapa,rosia si ardeiul toate taiate marunt
se adauga apoi apa cat sa acopere carnea si boabele de piper
Dupa ce au fiert,se adauga bulionul,sare,usturoiul pisat,se lasa cateva minute,se adauga verdeata pe care eu nu am avut-o si se serveste cu orez
Orezul
spalat,scurs il pun in masina de facut orez impreuna cu 2cani cu apa si putina sare iar peste 20min e gata
Pe farfurie se face un pat din orez,deasupra se pune carnea si sosul






2 comentarii:

  1. Acum chiar m-ai facut curioasa soro ! Cum se face Ostropelul Moldovenesc ?Hai, apuca-te de munca ca am niste carne de curcan si nu stiu cum sa o prepar, astept ideea din Galati !
    Ma bucur mult ca iti place ostrolelul meu , care arata atat de bine, la tine in farfurie.....
    Te tzuc soro !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu stiu cum se prepara ostropelul moldovenesc, dar ce ai pregatit aici seamana cu cel facut la noi in Muntenia :) Arata minunat, frumos colorat si fain prezentat, felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme