Tortul iernii

Acest tort este cel mai simplu si usor de pregatit;toate ingredientele sunt cumparate din comert,munca mea a fost doar de asamblat;rusinos nu??este adevarat dar cand am vazut asemenea metode si la"case"mai mari,am spus eu de ce nu,ca doar nu am valoarea acelor persoane!!!
Totusi pentru persoane incepatoare,e bine si asa,macar de idee!!!
Ingrediente:1blat de tort din comert,1plic budinca cu aroma de cocos,4linguri fulgi de cocos
1plic praf de frisca,nuca de cocos confiata
Sirop:150g zahat,300ml apa,esenta de vanilie(eu am pus cateva picaturi de esenta de ananas),25ml lichior de cirese
Se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic iar cand e aproape gata,se adauga nuca de cocos apoi se lasa la rece;se pregateste si frisca tot dupa instructiunile de pe plic apoi se lasa la frigider;pentru sirop se pune apa intr-un vas impreuna cu zahar,se lasa sa clocoteasca,se da deoparte,se adauga esenta si lichiorul.
Pe un platou se pune prima foaie de tort,se insiropeaza,se pune jumatate din cantitatea de budinca
se acopera cu a doua foaie la fel insiropata,se intinde restul de budinca apoi a treia foaie tot insiropata
Se da la frigider 20-30min apoi se imbraca in frisca, cu un pieptene pentru torturi se fac urme in frisca

apoi se orneaza cu motzuri facute cu poshul si cubulete confiate de nuca de cocos si se lasa la frigider pana in momentul servirii.


3 comentarii:

  1. Ohoooooo soro !
    Si cand ma gandesc ca pe la inceputuri si eu faceam asa torturile !
    Si ce ? Sa nu-mi spui ca nu s-a mancat, ca nu te cred !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai incercam o data sa vedem ce iese!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia sa vedem...de data asta apare comentariul sau nu ????

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme