Plachie de peste3

Pana acum cu ceva timp in urma,aveam un alt mod de a pregati plachia si nu numai,dar o data cu inaintarea in varsta,cred ca e timpul sa mai renuntam putin la aceste prajeli care de ce sa nu recunosc,au fost si sunt gustoase!! la fel de gustoasa este si aceasta metoda,pe care unele bucatarese,chiar o folosesc de mult!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de peste mare
500g ceapa
1borcan de rosii in bulion
2linguri bulion de ardei
2frunze de dafin
ulei pentru prajit
faina,sare,piper
50ml vin alb
1lamaie inghetata
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,portionat,uscat,pudrat cu sare si piper,se trece prin faina apoi se pune la prajit iar dupa ce s-a rumenit se scoate pe prosoape de hartie;am spus ca nu mai prajesc dar in aceasta reteta am folosit peste care mi-a ramas de la reteta anterioara cu peste;mai departe,in cratita cu 3-4linguri cu ulei de la prajit,sau din sticla,se pune ceapa taiata marunt,1lingurita rasa cu sare,2cani cu apa si se lasa la fiert cu capac si foc mic,pana scade;se adauga acum rosiile pasate cu furculita,bulionul de ardei,frunza de dafin,vinul si se lasa cateva clocote,pana se evapora alcoolul
se adauga pestele si se lasa la cuptor 30min(pestele poate fi prajit dar si crud)
Se serveste pe farfurie mamaliguta,pestele cu sos,iar peste peste,din belsug lamaie inghetata rasa;are un gust fantastic,merita incercat;lamaia dupa ce este rasa,se pune din nou la congelator si se scoate la alta reteta





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme