Bors de vara

Am ajuns si la Borsul de vara pe care abia-l asteptam, cu un gust incredibil,mancat rece cu ceapa verde,te racoreste dar este si sanatos!
AVEM NEVOIE DE:1kg cartofi noi
1morcov
1dovlecel
1leg.ceapa verde
1ardei gras
1ardei iute
1/2telina
1miez de varza verde
500g fasole pastai
1kg de rosii
2linguri pasta de ardei
1crenguta de cimbru
1l de bors
2linguri orez
2leg.leustean
1leg.loboda rosie
1leg.stevie
50ml ulei
sare
oua de prepelita sau de gaina
CUM SE PROCEDEAZA:
In oala cu ulei se calesc ceapa,ardeiii marunt,apoi morcovul,dovlecelul,telina rase pe razatoarea cu ochiuri mari;
Dupa cateva minute se adauga cartofii cubulete,rosiile pasate,pasta de ardei,1-2cani cu apa si se lasa 20min la fiert cu capac;se adauga apoi dupa acest timp pastaile curatate si taiate daca sunt lungi
varza taiata fin,stevia,loboda,
se completeaza cu 2-3cani cu apa,se acaduga si 1lingura rasa cu sare
iar dupa 5-6min.de fiert se pune borsul fiert separat,orezul,crenguta de cimbru,leusteanul tocat marunt
la primul clocot se potriveste de gust,apoi se adauga usor,ouale sparte separat intr-un bol
Am pus destul de multe,oala fiind mare trebuie sa ajunga la toata lumea macar cate 3-4!!(am avut nepotii la masa,cererea de bors a fost a lor)
Se serveste cum altfel decat rece si cu ceapa verde.
Pofta buna si sa va fie de folos reteta!!!
Un alt an 2017,o alta farfurie aceeasi reteta!







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate