Ghiveci de vara

Eu de cate ori fac ghiveci dupa cum veti observa,nu calesc nimic iar ghiveciul ca si borsul,il fac dupa anotimp;mai spre toamna voi pregati un ghiveci cu alte legume dar acelas mod de pregatire.
De aceasta data am gresit putin,pentru ca legumele fiind atat de fragede,nu prea au ramas intregi,timpul trebuia redus;dar nu-i nimic,gustul a fost unul delicios!
AVEM NEVOIE DE:500g cartofi noi
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1ardei iute
1dovlecel
1vanata mare sau 2-3mici
250g fasole pastai
1kg de rosii
250g ciuperci pleurotus
50ml ulei
100ml vin alb
1radacina patrunjel
1/2telina
sare,piper

CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,taiate cubulete mici sau puse in robot,se lasa deoparte;toate legumele curatate,spalate,taiate cuburi,se pun in tava impreuna cu ciupercile fierte si taiate
Se adauga apoi sare,piper,ulei,vin,se amesteca bine totul iar daca e nevoie se mai adauga 1pahar cu apa,se rastoarna rosiile,se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40min
Dupa acest timp se descopera,se incearca legumele cu o furculita iar daca intra usor,se opreste focul
Se serveste imediat(cum imi place mie)sau rece.
Reteta fiind aceeasi,nu are rost sa mai scriu,doar pozele le mai improspatez
Dupa cum se observa,fiind aceleasi maini "dibace"farfuriile nu pot fi,decat identice!
Un alt an 2017,aceeasi reteta,alta farfurie;de aceasta data am pus alaturi si o pulpa de pui,ghiveciul fiind ca si garnitura!





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate