Capsunata

A inceput sezonul fructelor mici,capsune,fructe de padure,visine...sunt si pe piata dar s-au copt si la gradina.
Am pastrat rachiu foarte tare, facut de Costel din toamna trecuta si am inceput cu capsunele;nu fac mult doar intr-o sticla de 2l pun din fiecare fruct;imi place sa am iar cand imi vine cate o prietena s-o servesc cu ceva delicat; si  sa va spun un secret,daca puteti pastra sticla mai mult de 1an,este si mai buna bautura respectiva.
AVEM NEVOIE DE:2kg de capsune
1kg de zahar
alcool

CUM SE PROCEDEAZA:
Capsunele curatate,spalate,se pun in sticla cu gura larga pana la jumatate,se completeaza cu zahar pana la gura sticlei,apoi se lasa la soare pana a doua zi
cand se umple cu alcool tot la fel pana in gura sticlei,se agita intorcand sticla de cateva ori,apoi se dune dopul si se depoziteaza la camara
La servire,se pune zahar colorat pe o farfurie
si se trece gura paharului umezita prin acest zahar iar dupa ce s-a intarit,se toarna capsunata si se adauga cuburi de gheata refolosibile
Aceste cuburi se tin in permanenta in congelator iar cand e nevoie se folosesc;au avantajul ca nu se topesc ci doar raceste bautura;la sfarsit se spala si se pun din nou la congelator.




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme