Gem de capsune2

M-am trezit ca-mi aduce Costel o ladita de capsune de la gradina,nici nu am stiut ca s-au copt iar el mi-a facut o surpriza.
Am  facut gem pentru ca trebuie sa vina copiii din Franta si ei nu mananca dulceata,doar gem le place
AVEM NEVOIE DE:2kg capsune
1kg de zahar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Capsunile curatate,spalate,se pun intr-un vas,se paseaza cu blenderul vertical dar nu de tot,
se rastoarna zaharul peste ele si se pune vasul pe foc
se aduna spuma care se formeaza,se amesteca sa nu se prinda de fundul vasului iar din cand in cand se pune pe farfurie cate o lingurita de gem si se lasa la frigider;daca gemul este bine legat,se adauga zeama de lamaie,se mai lasa 1-2clocote apoi se da vasul deoparte
Se pune gemul in borcane
se infileteaza capacele apoi se intorc borcanele si se lasa asa cateva ore
dupa care se intorc si se depoziteaza la camara





3 comentarii:

  1. Asa este Mihaela,la acest gem nu mai trebuie o alta aroma pentru ca sunt ele foarte aromate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce culoare frumoasa are si ce bun este!
    Esti o vrednicuta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate