Castraveti murati de vara2
Aveam in frigider prea multi castraveti,mancare pentru salata nu aveam,asa ca i-am pus intr-un borcan la murat.
AVEM NEVOIE DE:
castraveti
sare
usturoi
flori de marar
boabe de piper,ienibahar si mustar
frunze de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Castravetii spalati,se aseaza provizoriu in borcan,apoi cu o sticla sau cana de 1litru se umple borcanul cu apa,pentru a sti de cata apa e nevoie,apoi se varsa iar castravetii se scot.
Pe fundul borcanului se pun flori de marar,usturoi taiat,boabe de piper,ienibahar si mustar,apoi castraveti,pe la mijlocul borcanului se mai pun flori si bete de marar,usturoi si boabe,seumple borcanul cu castraveti,se acopera cu marar si restul boabelor si usturoi
Apa masurata se pune intr-un vas la fiert impreuna cu sare si 1-2frunze de dafin;la 1l de apa,1lingura cu sare iar dupa ce a fiert si sarea e topita,se rastoarna in borcanul care e pus intr-o cratita sa nu avem surpriza sa pocneasca
se acopera cu o farfurie si se lasa in bucatarie tot in cratita,pentru ca a doua zi castravetii incep sa fermenteze si iese apa din borcan;eu nu las borcanul la soare pe balcon,pentru ca se acresc prea tare.
Dupa 4zile,depinde cat de grosi sunt castravetii,sunt buni de consumat.
Acum se infileteaza capacul si se tine la frigider daca nu e prea mare borcanul.
AVEM NEVOIE DE:
castraveti
sare
usturoi
flori de marar
boabe de piper,ienibahar si mustar
frunze de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Castravetii spalati,se aseaza provizoriu in borcan,apoi cu o sticla sau cana de 1litru se umple borcanul cu apa,pentru a sti de cata apa e nevoie,apoi se varsa iar castravetii se scot.
Pe fundul borcanului se pun flori de marar,usturoi taiat,boabe de piper,ienibahar si mustar,apoi castraveti,pe la mijlocul borcanului se mai pun flori si bete de marar,usturoi si boabe,seumple borcanul cu castraveti,se acopera cu marar si restul boabelor si usturoi
Apa masurata se pune intr-un vas la fiert impreuna cu sare si 1-2frunze de dafin;la 1l de apa,1lingura cu sare iar dupa ce a fiert si sarea e topita,se rastoarna in borcanul care e pus intr-o cratita sa nu avem surpriza sa pocneasca
se acopera cu o farfurie si se lasa in bucatarie tot in cratita,pentru ca a doua zi castravetii incep sa fermenteze si iese apa din borcan;eu nu las borcanul la soare pe balcon,pentru ca se acresc prea tare.
Dupa 4zile,depinde cat de grosi sunt castravetii,sunt buni de consumat.
Acum se infileteaza capacul si se tine la frigider daca nu e prea mare borcanul.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!