Tort cu cirese branza si menta

Cu aceasta reteta particip la Provocarea Cutia Misterelor,initiata de  Cerasela Badr El-Din iar in aceasta luna,gazda este noua mea prietena virtuala  Victoria Gabriela, in al carei blog te pierzi in  atatea bunatati facute cu multa dragoste dar si arta!
In aceasta luna fiind sezonul fructelor dar si o luna de vara,s-a gandit ca ar trebui sa pregatim ceva racoritor,sa nu simtim caldura atunci cand este consumat,iar surpriza din cutie a fost MENTA in stare naturala nu uscata (pe cat posibil)
Frumoasa alegere pentru ca eu de cum am auzit de menta mi-a fugit gandul la acest tort si pentru ca tot au venit copiii din Franta,au avut ocazia sa-l savureze.
PENTRU BLAT AVEM NEVOIE DE:
5oua
150g zahar
150g faina
un praf de sare
1/2plic praf de copt
PENTRU STRATUL CU CIRESE:
300g cirese fara samburi
100g zahar
200ml apa
PENTRU CREMA:
400g mascarpone
100g zahar pudra
2linguri menta uscata
200g menta proaspata
1esenta de menta
3foi de gelatina
50g cocos verde
CUM SE PROCEDEAZA:1-Albusurile batute bine cu sare,zahar pana nu se mai simte apoi se adauga galbenusurile toate o data iar la final faina si praful de copt,amestecand usor cu o spatula(eu folosesc telul)


 Se rastoarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie si se lasa la cuptor 30-40min,depinde de cuptor
2- In acest timp,se pun ciresele intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si apa,se lasa la fiert pana se formeaza o dulceata apoi se lasa deoparte
3- Menta spalata,rupta se pune intr-un vas impreuna cu 1l de apa si se lasa la fiert pana rezulta 1cana cu ceai super concentrat
Se strecoara si se adauga esenta de menta;se da deoparte 3linguri intr-un vas mic si se amesteca cu gelatina hidratata in apa rece 5min,pe bain-marie.
Branza frecata cu zahar,se incorporeaza gelatina,menta uscata,nuca de cocos, se omogenizeaza bine apoi se lasa vasul la frigider 30-40min
Blatul dupa ce s-a copt,se taie pe orizontala in trei foi,prima se pune pe un platou,se insiropeaza cu ceaiul ramas in care se dizolva 1lingura de miere sau zahar iar deasupra se pun ciresele
se acopera cu a doua foaie,se insiropeaza,apoi se pune 1/2crema de branza,se acopera cu a treia foaie,se preseaza putin
iar cu crema ramasa se imbraca tortul,se orneaza cu cirese,menta apoi se lasa la frigider cateva ore pana la servire
Sper sa-ti placa draga Vicky,de asemenea si voua dragi cititoare si multumesc de gazduire!




 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme