Cornuri pariziene

Am cautat prin toate blogurile sa vad si eu poate gasesc la cineva sa scrie,de ce se numesc pariziene,ca nu are nimic frantuzesc in ele;aluatul e aluat de cozonac iar umpluturile,fiecare pune ce are si ce vrea;pana la urma,ma conformez si eu majoritatii si le spun pariziene!!!!
Sincera sa fiu nu prea aveam tragere de inima sa le pregatesc,pentru ca nu mi s-au parut ceva senzational dar buna mea prietena Sidy m-a ambitionat ca prea frumoase aratau! asa ca am intrat la ea(usa era deschisa!!),am "furat reteta"si iata-le!!! rumene si dolofane,multumesc sora mea!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg faina
3oua
50g drojdie
1cana cu zahar
cpoaja rasa de lamaie
125g unt
500ml lapte
1lingurita rasa cu sare
UMPLUTURA
branza
oua
gem de capsune
mango curd reteta o gasiti  AICI
sos de visine
CUM SE PROCEDEAZA: 
Intr-un bol se freaca drojdia cu 1lingurita de zahar si putin lapte;dupa cateva minute dupa ce si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se mai adauga ouale batute cu sare,zahar si coaja de lamaie,se amesteca apoi se adauga cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat lipicios se framanta ca si cozonacul,adaugandu-se cate putin unt topit;se acopera vasul si se lasa la dospit
Aluatul dospit se imparte in sfere egale,se lasa pe masa cu distanta intre ele iar dupa cateva minute se pregatesc foi dreptunghiulare nu prea subtiri,intr-un capat se pune 1lingura de branza
amestecata cu cateva oua de prepelita(nu am pus zahar in branza pentru ca nu am vrut sa fie dulce),
se ruleaza de doua ori,acoperind si partile laterale sa nu curga umplutura,partea de aluat ramasa se taie in parti egale ca dimensiune,se ruleaza mai departe,asezand taieturile pe rulou
Se aseaza in tava cu hartie de copt,se ung cu ou batut,se presara deasupra seminte de mac sau susan
se lasa la cuptor 25min,pana se rumenesc apoi se pun in cosulet sau pe un platou
Am facut si pariziene dulci,umplute cu mango curd
cu gem de capsune
cu nutella
si cu sos de visine;visinele puse pe foc cu zahar,dupa ce s-a legat putin,se adauga pesmet de biscuiti,eu am avut un rest de pesmet de amaretti
Aici sunt parizienele dulci.










                               

2 comentarii:

  1. Lulu, cica forma lor este de inspiratie pariziana, asa am citit si eu undeva :)
    Frumoase au iesit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Merisor,ca in Franta toate (majoritatea)cornurile au aceasta forma!
    Multumesc de informatie si pup!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate