Dulceata de flori de soc
Nu am facut nici o data asa ceva,nu am avut ocazia sa mananc asa ceva,dar anul asta m-am hotarat sa incerc si eu.Am in lista mea de bloguri Retete fel de fel si probabil ca Iuliana tocmai pregatise si ea aceasta dulceata,asa ca am intrat,am vazut si m-am pus pe treaba;multumesc Iuliana Florentina Avram,o dulceata parfumata si delicioasa.
AVEM NEVOIE DE:3-400g flori de soc curatate
1kg de zahar
1kg de apa
1lamaie mare
CUM SE PROCEDEAZA:Buchetelele de flori spalate sub jet de apa rece,se desprind florile ajutandu-ne de o furculita pentru a ne usura munca
Intr-un vas se pune pe foc apa,coaja de lamaie curatata ca pe mar dar fara partea alba si zahar;cand acesta s-a topit,iar siropul incepe sa se lege,
se adauga florile si se lasa la fiert,pana ce florile nu mai stau la suprafata;
Se scot cojile de lamaie,se adauga sucul de lamaie,se amesteca apoi se pune dulceata fierbinte in borcane se infileteaza capacele si se depoziteaza in camara.
De borcane am uitat!
AVEM NEVOIE DE:3-400g flori de soc curatate
1kg de zahar
1kg de apa
1lamaie mare
CUM SE PROCEDEAZA:Buchetelele de flori spalate sub jet de apa rece,se desprind florile ajutandu-ne de o furculita pentru a ne usura munca
Intr-un vas se pune pe foc apa,coaja de lamaie curatata ca pe mar dar fara partea alba si zahar;cand acesta s-a topit,iar siropul incepe sa se lege,
se adauga florile si se lasa la fiert,pana ce florile nu mai stau la suprafata;
Se scot cojile de lamaie,se adauga sucul de lamaie,se amesteca apoi se pune dulceata fierbinte in borcane se infileteaza capacele si se depoziteaza in camara.
In aceste borcane e aceeasi dulceata,aceeasi reteta,doar ca am lasat-o la fiert mai mult(se vede dupa culoare);este un deliciu,spui ca mananci miere de albine!
Anul 2021
Pentru ca avem la gradina un soc mic in fiecare an pregatesc cate ceva bun si daca tot s-a terminat dulceata de anul trecut,am facut alta doar ca de aceasta data am uitat putin de ea pe foc dar nu a fost probleme
De borcane am uitat!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!