Dulceata de fragi cu ghimbir
Am primit de la Dr.Oetker o brosura cu retete de vara in care am gasit aceasta reteta interesanta in combinatia ei,de asemenea in plic mai erau si etichete pentru borcane,aceste frumoase hartii cu buline care acopera capacele si ata de legat; pentru ca tot mi-a adus de la gradina primii fragi care s-au copt,am facut-o si intradevar finalul a fost unul deosebit.
AVEM NEVOIE DE:1kg fragi
75g ghimbir confiat
1plic Gelfix Extra 2:1 Dr.Oetker
500g zahar
CUM SE PROCEDEAZA:Fragutele curatate,spalate,se pun intr-un vas impreuna cu ghimbirul taiat marunt;continutul plicului se amesteca cu 2linguri zahar si se amesteca bine cu fructele,se pune vasul pe foc,se amesteca continuu
iar cand incepe sa fiarba se adauga si restul de zahar si se amesteca pana ce compozitia ajunge din nou la fierbere;din acest moment,amestecand continuu,se tine la fiert 3-5min apoi se da vasul deoparte,se indeparteaza spuma daca e cazul apoi dulceata fierbinte se pune in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se depoziteaza in camara.
Pentru cine nu doreste sa foloseasca Gelfix,se pun fructele in vas impreuna cu ghimbirul si zahar(la 1kg de fructe,3cani cu zahar),se amesteca iar dupa 2-3ore se pune pe foc,se amesteca,se aduna spuma,dupa 30de minute de foc mare se face o proba cu o lingurita de dulceata in farfurie pusa la frigider,iar daca s-a legat,se adauga zeama de la 1lamaie,se mai lasa 1-2clocote apoi se opreste focul,se pune fierbinte in borcane si se depoziteaza.
Simplu si delicioasa!
AVEM NEVOIE DE:1kg fragi
75g ghimbir confiat
1plic Gelfix Extra 2:1 Dr.Oetker
500g zahar
CUM SE PROCEDEAZA:Fragutele curatate,spalate,se pun intr-un vas impreuna cu ghimbirul taiat marunt;continutul plicului se amesteca cu 2linguri zahar si se amesteca bine cu fructele,se pune vasul pe foc,se amesteca continuu
iar cand incepe sa fiarba se adauga si restul de zahar si se amesteca pana ce compozitia ajunge din nou la fierbere;din acest moment,amestecand continuu,se tine la fiert 3-5min apoi se da vasul deoparte,se indeparteaza spuma daca e cazul apoi dulceata fierbinte se pune in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se depoziteaza in camara.
Pentru cine nu doreste sa foloseasca Gelfix,se pun fructele in vas impreuna cu ghimbirul si zahar(la 1kg de fructe,3cani cu zahar),se amesteca iar dupa 2-3ore se pune pe foc,se amesteca,se aduna spuma,dupa 30de minute de foc mare se face o proba cu o lingurita de dulceata in farfurie pusa la frigider,iar daca s-a legat,se adauga zeama de la 1lamaie,se mai lasa 1-2clocote apoi se opreste focul,se pune fierbinte in borcane si se depoziteaza.
Simplu si delicioasa!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!