Salata in straturi
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Weekend cu spor,a carei initiatoare este Stefania Anastasiu, iar in aceasta luna gazda este Maria Udrea
Merisor ne-a propus pentru provocare sa pregatim ce dorim din Aperitive,Salate si Dulciuri.
Foarte greu mi-ar fi fost daca nu veneau copiii din Franta,pentru ca pur si simplu,nu stii ce sa alegi,atat sunt de apetisante si frumos prezentate.Norocul meu a fost ca ginerele este vegetarian si bineinteles ca m-am oprit la salate;am facut aceasta salata si toata lumea a fost super incantata.
AVEM NEVOIE DE:
2conserve de peste in suc propriu(eu am avut una de ton si una de somon)
1cutie cu boabe de porumb
1cutie cu mazare
400g cartofi
2morcovi mari
1borcan cu gogosari
1borcan cu castraveti
sare,piper
maioneza
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun la fiert cartofii si morcovii iar restul ingredientelor se pun la scurs
Cartofii si morcovii dupa ce au fiert se taie cubulete mai mari nu ca la salata de boeuf apoi se pun intr-un bol si se amesteca cu 2linguri de maioneza si sare
Castravetii si gogosarii de asemenea taiati si ei
Pestele scos din cutie scurs si pus separat in boluri
Mazarea si porumbul,amestecate cu 2linguri maioneza apoi se incepe montarea
In cercurile rotunde de prezentare,puse pe platou,se pun cate 2-3linguri de cartofi si se preseaza in interior
deasupra castraveti si gogosari,la fel se preseaza,se acopera cu 2-3linguri de maioneza
apoi mazarea si porumbul,se niveleaza suprafata,se pun bucatile de peste,se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie,se scot inelele,se pune deasupra peste peste putina maioneza,o frunza de patrunjel apoi se serveste
Super buna salata,multumesc Merisor pentru reteta dar si pentru gazduire!
Merisor ne-a propus pentru provocare sa pregatim ce dorim din Aperitive,Salate si Dulciuri.
Foarte greu mi-ar fi fost daca nu veneau copiii din Franta,pentru ca pur si simplu,nu stii ce sa alegi,atat sunt de apetisante si frumos prezentate.Norocul meu a fost ca ginerele este vegetarian si bineinteles ca m-am oprit la salate;am facut aceasta salata si toata lumea a fost super incantata.
AVEM NEVOIE DE:
2conserve de peste in suc propriu(eu am avut una de ton si una de somon)
1cutie cu boabe de porumb
1cutie cu mazare
400g cartofi
2morcovi mari
1borcan cu gogosari
1borcan cu castraveti
sare,piper
maioneza
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun la fiert cartofii si morcovii iar restul ingredientelor se pun la scurs
Cartofii si morcovii dupa ce au fiert se taie cubulete mai mari nu ca la salata de boeuf apoi se pun intr-un bol si se amesteca cu 2linguri de maioneza si sare
Castravetii si gogosarii de asemenea taiati si ei
Pestele scos din cutie scurs si pus separat in boluri
Mazarea si porumbul,amestecate cu 2linguri maioneza apoi se incepe montarea
In cercurile rotunde de prezentare,puse pe platou,se pun cate 2-3linguri de cartofi si se preseaza in interior
deasupra castraveti si gogosari,la fel se preseaza,se acopera cu 2-3linguri de maioneza
apoi mazarea si porumbul,se niveleaza suprafata,se pun bucatile de peste,se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie,se scot inelele,se pune deasupra peste peste putina maioneza,o frunza de patrunjel apoi se serveste
Super buna salata,multumesc Merisor pentru reteta dar si pentru gazduire!
Lulu drag, multumesc frumos pentru participare!
RăspundețiȘtergereTare bine arata salata ta!
Cu siguranta a fost delicioasa salata asta si arata tare, tare bine !
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine dragilor !
Eva a mancat din ea ?
Te tzuc cu drag Lulu.
Sidy,a fost super delicioasa dar a fost a lui Laurent pentru ca noi am avut un pui rasol hihi!!!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!