Gem de pepene galben si pere

Am facut dulceata de pepene galben,acum daca tot am pere care se strica foarte repede daca nu sunt consumate,am amestecat cele doua fructe si a iesit un gem pe cinste!!
AVEM NEVOIE DE:
1pepene galben cu miezul tare
1kg pere
1ceasca cu zahar(4-5linguri pentru ca atat pepenele cat si perele sunt foarte dulci)
1anason stelat
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Pepenele taiat in doua,curatat de seminte,se scobeste in mici sfere cu ajutorul aparatului special,pentru cine are sau taiat in cubulete pentru cine nu are 
iar perele la fel,curatate de coaja si scobite sau taiate cubulete
Se pun toate intr-un vas,se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie,se adauga anasonul si zahar
apoi se lasa pe foc sa fiarba,la fel ca orice gem,amestecand mereu pana-si lasa sucul apoi mai rar iar spuma care se formeaza se aduna si ea.
Dupa ce a scazut bine si gemul este format,se scoate anasonul,se adauga zeama de la restul de lamaie,iar dupa 2-3clocote se opreste focul si se pune fierbinte in borcane
Borcanele cu capacele bine infiletate,se intorc cu gura in jos pentru a-si forma vidul,se tin 30-60min,apoi se depoziteaza la camara.







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate