Pomana porcului

Stiu,stiu,nu a venit Craciunul dar cred ca v-ati obisnuit cu poftele mele!!!
Cand am fost la Intalnirea Gustoaselor de la Bran,am servit pranzul la Coliba Haiducilor;acolo fiecare a comandat din lista meniului iar eu am cerut Pomana porcului.
Ei,nu va imaginati cat de buna a fost;carnea se topea in gura iar sosul a fost bestial cu mamaliguta!!
Abia am asteptat o zi mai acceptabila ca temperatura,am prins-o cand a plouat putin si imediat m-am repezit la frigider!!am luat-o razna asa-i!!!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne grasa(poala)
500g carne macra(muschi sau pulpa)
1capatana de usturoi
1cana cu vin rosu
sare
piper
putin cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul de tuci(eu am un tuci de cand m-am casatorit,nu-l arunc pentru ca inca-si mai face treaba),se pune carnea grasa taiata marunt sa-si lase grasimea;dupa ce aproape s-a topit,se adauga si muschiul tot la fel taiat
se acopera si se lasa la calit;dupa ce a scazut se adauga 1cana cu apa si vinul iar dupa cateva minute se acopera si se lasa la fiert;
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,se adauga usturoiul bine pisat,sare,piper,putin cimbru,se amesteca bine si se serveste imediat cu mamaliguta
Optional se pun si carnati afumati dar mie nu-mi place
Aceasta farfurie e de la Coliba Haiducilor; se aseamana???
2018,in Italia am facut la fete o astfel de friptura si foarte incantate au fost de gust dar dupa preferinte,le-am facut piure de cartofi



  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme