Prajitura cu prune
Trebuie sa profitam cat mai mult acum de fructele proaspete,pentru ca la iarna ne vom satura de fructe inghetate;de aceea profit si eu cu aceste prune,ca nu prea am retete cu astfel de fructe.
AVEM NEVOIE DE:
1kg de prune
8linguri zahar
200g faina
1lingura margarina
1/2plic praf de copt
1ou
125g unt sau margarina
120ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Prunele spalate,curatate de samburi,taiate in sferturi sa mai mici,se pun intr-un vas cu 4linguri zahar si 100ml apa,se lasa pe foc mic pana se inmoaie si din apa s-a format un sirop
Se pun apoi in forme mici unse cu margarina,cate 2linguri cu prune si sirop
Intr-un castron se amesteca faina cernuta cu praf de copt,zahar,margarina si se freaca pana rezulta un aluat nisipos;se adauga apoi oul batut si laptele cate putin
Dupa omogenizare,se acopera prunele cu cate 2linguri de aluat
Se lasa la cuptor la foc mic 40min
iar dupa ce s-au racit se rastoarna pe platou si prunele cu sirop devin ornament;se pudreaza cu zahar si se servesc
AVEM NEVOIE DE:
1kg de prune
8linguri zahar
200g faina
1lingura margarina
1/2plic praf de copt
1ou
125g unt sau margarina
120ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Prunele spalate,curatate de samburi,taiate in sferturi sa mai mici,se pun intr-un vas cu 4linguri zahar si 100ml apa,se lasa pe foc mic pana se inmoaie si din apa s-a format un sirop
Se pun apoi in forme mici unse cu margarina,cate 2linguri cu prune si sirop
Intr-un castron se amesteca faina cernuta cu praf de copt,zahar,margarina si se freaca pana rezulta un aluat nisipos;se adauga apoi oul batut si laptele cate putin
Dupa omogenizare,se acopera prunele cu cate 2linguri de aluat
Se lasa la cuptor la foc mic 40min
iar dupa ce s-au racit se rastoarna pe platou si prunele cu sirop devin ornament;se pudreaza cu zahar si se servesc
la cat de bine arata imi vine sa ma asez la masa si sa savurez si eu una >d<
RăspundețiȘtergere