Clafoutis cu pere si afine

Stiam ca acest Clafoutis se pregateste doar intr-un singur mod dar tot intr-o revista franceza am gasit si o alta reteta;finalul este acelas,doar pregatirea e putin modificata.
AVEM NEVOIE DE:
500g pere
1cana cu afine
130g faina
4oua mari
50g zahar
360ml lapte
30g unt
sare
2plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca faina cu sare,ouale batute,lapte si esenta de vanilie,pana se omogenizeaza totul apoi se lasa deoparte
Intr-un vas se topeste untul pe foc mic,se adauga perele curatate de coaja,samburi si taiate cubulete,afinele,zaharul vanilat apoi se lasa pe foc pana se inmoaie fructele si au un sirop mai gros
Se unge forma de tarta cu unt,se rastoarna amestecul de fructe si sos
apoi cu grija se rastoarna amestecul de oua,lapte si faina
Se lasa la cuptor 30min,pana capata o culoare aurie 
apoi se serveste pudrata cu zahar





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme