Prajitura ciocolatoasa

Aceasta prajitura am facut-o la rugamintea nepotului meu caruia-i place mult ciocolata si mi-a spus sa-i fac o prajitura in care sa simta ciocolata de la inceput pana la sfarsit!
Ei ce zici matusa,iti place asa???
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
125ciocolata neagra
65g unt
3oua
2linguri zahar
2linguri faina
3linguri pudra de migdale sau nuca macinata
CREMA:
200g ciocolata neagra
1lingura unt
150ml frisca lichida
GLAZURA:
8linguri apa
8cubulete de ciocolata neagra
1lingurita cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Intr-un vas pe bain-marie se pune ciocolata rupta si untul cubulete iar dupa ce s-a topit se amesteca energic sa se lichefieze
Se freaca galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa si albicioasa,se adauga ciocolata racita bine,se amesteca energic,apoi pudra de migdale,albusurile batute spuma cu un praf de sare,se amesteca usor cu telul sau o spatula iar la urma se incorporeaza faina cernuta amestecand tot la fel de usor cu miscari verticale
Se rastoarna in forma de tort cu hartie sau orice alta forma si se lasa la cuptor la foc mic 30-40min
Dupa ce s-a copt se scoate pe un platou
2- Cat timp se raceste blatul se pregateste crema,punand intr-un vas pe bain-marie toate ingredientele,amestecand continuu sa se topeasca iar dupa ce s-a racit se bate cu mixerul,obtinand o crema.
Blatul racit se taie in doua pe orizontala,se pune crema,se acopera cu al doi-lea blat si se lasa la frigider 1h.
3- Pentru glazura,se pune intr-un vas mic pe foc apa,cacao,cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa pe foc pana se topeste,scade,formandu-se un sos
Se scoate prajitura,se toarna glazura si se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii




 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme